2015-12-20 20:38:09
Φωτογραφία για Φθιώτιδα: Άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες του ένα από τα σημαντικότερα Μεσαιωνικά Κάστρα στη Στερεά
Με σύμμαχο τον καιρό και ένα λαμπερό ήλιο στην καρδιά του χειμώνα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη τα εγκαίνια του Μεσαιωνικού Κάστρου της Υπάτης, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στις 11 το πρωί.

Το έργο της «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Μεσαιωνικού Κάστρου της Υπάτης», ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας -Ηπείρου 2007-2013, υλοποιήθηκε από το 2011 έως τον Οκτώβριο του 2015 από την 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων/Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και παραδόθηκε ολοκληρωμένο στο κοινό, για να αποτελέσει ένα ιδανικό προορισμό φυσιολατρικού και αρχαιολογικού περίπατου, χάρη στις υποδομές τις οποίες διαθέτει πλέον το κάστρο, στο μαγευτικό τοπίο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και στην εξαιρετική θέα στην κοιλάδα του Σπερχειού.

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπαταίων οι Αινιάνες, παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ
. Απόστολος Καραναστάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας και πολύς κόσμος, οι οποίοι στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο της ακρόπολης με τη συνοδεία των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων, προκειμένου να ενημερωθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη για τις εργασίες και τα αρχαιολογικά ευρήματα..

Την εκδήλωση έκλεισαν τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπαταίων «Οι Αινιάνες», οι οποίοι χόρεψαν στο ρυθμό του δημοτικού τραγουδιού του Κάστρου και προσέφεραν σπιτικά γλυκίσματα και ποτά στους παρευρισκόμενους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ