2015-12-20 20:44:23
Φωτογραφία για Χ. Κλίντον: Στηρίζει την πολιτική Ομπάμα για ISIS
Η Χίλαρι Κλίντον, φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, εξέφρασε τη στήριξή της σε τμήματα της στρατηγικής του Μπαράκ Ομπάμα για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στη διάρκεια ντιμπέιτ των υποψήφιων των Δημοκρατικών, όπου συγκρούστηκε με τον αντίπαλό της Μπέρνι Σάντερς για θέματα εθνικής ασφάλειας και οικονομίας.

Η Κλίντον δέχθηκε πυρά από τους Ρεπουμπλικάνους επειδή δήλωσε ότι «επιτέλους είμαστε όπου θα έπρεπε να είμαστε» στη Συρία και δέχθηκε τις επικρίσεις του Σάντερς επειδή έσπευσε να μιλήσει για αλλαγή καθεστώτος.

Η Χίλαρι Κλίντον συμφώνησε με τον Ομπάμα ότι υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθούν ειδικές δυνάμεις και εκπαιδευτές, αλλά όπως και ο αμερικανός πρόεδρος έχει σημειώσει ότι η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή θα ήταν μια αντιπαραγωγική επιλογή.

«Επιτέλους είμαστε εκεί που θα έπρεπε να είμαστε. Έχουμε μία στρατηγική και μία δέσμευση για να κυνηγήσουμε την ISIS» είπε σημειώνοντας ότι απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «ένωσε τον πλανήτη για να κυνηγήσει πολιτική μετάβαση στη Συρία».


Ο Τζεμπ Μπους, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα, έσπευσε να απαντήσει στην Κλίντον μέσω Twitter: «Όχι, Χίλαρι Κλίντον, δεν είμαστε "εκεί που θα έπρεπε να είμαστε" στον αγώνα κατά της ISIS».

Ο Σάντερς επιτέθηκε στην Κλίντον λέγοντας ότι προωθεί περισσότερο την αλλαγή καθεστώτος από την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. «Την απασχολεί υπερβολικά η αλλαγή καθεστώτος και είναι λίγο επιθετική χωρίς να γνωρίζει ποιες θα ήταν οι ακούσιες συνέπειες» είπε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ. «Ναι, θα μπορούσαμε να ξεφορτωθούμε τον Άσαντ αύριο, αλλά αυτό θα δημιουργούσε άλλo ένα πολιτικό κενό που θα οφελούσε την ISIS» είπε.

Το ντιμπέιτ των Δημοκρατικών ήταν το πρώτο μετά την επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο.

Όμως, ο Σάντερς ζήτησε συγγνώμη από την Κλίντον και τους υποστηρικτές του, επειδή παραβίασε τα δεδομένα των ψηφοφόρων της εκστρατείας της Κλίντον. Η πλευρά της Κλίντον κατηγόρησε τον Σάντερς ότι έκλεψε δεδομένα υποψηφίων από την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον. Τρεις συνεργάτες του Σάντερς απομακρύνθηκαν, ενώ η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών απέκλεισε προσωρινά την πρόσβαση του Σάντερς στα δεδομένα των δικών του ψηφοφόρων.

«Αυτό δεν είναι το είδος της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγουμε» είπε ο Σάντερς.

Από την πλευρά της, η Κλίντον φάνηκε να δέχεται τη συγγνώμη και είπε ότι θα πρέπει οι δύο πλευρές να προχωρήσουν μπροστά.

Στο ντιμπέιτ προσπάθησε να υιοθετήσει ένα πιο προεδρικό πρόσωπο, στρέφοντας τα πυρά της κατά του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τραμπ για απαγόρευση σε μουσουλμάνους να εισέρχονται στις ΗΠΑ, η Κλίντον είπε ότι ο Τραμπ είναι ο «καλύτερος στρατολόγος» του Ισλαμικού Κράτους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ