2015-12-21 23:48:08
Φωτογραφία για Παρέμβαση από Μιχάλη Ψαλτάκο για την εφαρμογή της υποκοστολόγησης των εργαστηριακών εξετάσεων
Πολύ καλή εξέλιξη μετά από ωμό εκβιασμό των δανειστών σε σύμπνοια με την τροϊκα εσωτερικού που δρα και στον χώρο της ΠΦΥ. Οι αντίπαλοι είναι πολύ ισχυροί και με συγκεκριμένο σχέδιο σε εφαρμογή αξιοποιώντας και τους δούρειους ίππους εντός των δημόσιων φορέων.

Όσοι έζησαν έστω και για λίγο το κλίμα της διαπραγμάτευσης όλον αυτόν τον καιρό και άσχετα από πολιτική τοποθέτηση γνωρίζουν πολύ καλά πώς στάθηκαν μέχρι τέλους, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, οι συνάδελφοι του υπουργείου. Δραματικές ώρες και ολονύχτιες. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο ποτέ. Ποτέ. 

Τι περιμένουμε : όσα αναφέρει το ίδιο το Υπουργείο ( έλεγχος στην πηγή , αναπροσαρμογή του rebate , τα δυο βασικά). 

Τι μπορούμε αντισταθμιστικά να ζητήσουμε : πχ φορολογικές ελαφρύνσεις , αμοιβή ιατρικής επίσκεψης ( χρόνιο αίτημα ).  

Αν, όπως λένε οι δανειστές , με αυτό το τιμολόγιο δεν θα υπάρξει claw back που μέχρι τώρα ήταν 45 έως 55% και άρα θα έχουμε και όφελος και για να υπάρχουμε μέχρι τότε για να το δούμε και επειδή η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης από τους μεγάλους για να ισορροπήσουν την μείωση των τιμών θα φέρει σίγουρα και clawback, θα πρέπει άμεσα να δουλέψει ο μηχανισμός ελέγχου στην πηγή και με την συμμετοχή μας. Μόνο έτσι και σε συνδυασμό με ακόμη πιο αυστηρό rebate για τα υψηλά και ευνοϊκότερο για τα χαμηλά , μπορούμε να ελπίζουμε.

Μιχάλης Ψαλτάκος

Μέλος ΔΣ ΙΣ Πειραιά

Μέλος ΔΣ ΠΙΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ