2015-12-27 16:00:12
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ : ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μιλώντας στο στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr, τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να νικήσει όλους τους αντιπάλους του στον δύσκολο όμιλο του στο TOP-16.

Αναλυτικά Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα αγωνιστεί για τρίτη σερί σεζόν στο TOP-16 με τον Ολυμπιακό, το οποίο φέτος θα είναι πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό από ποτέ. Ο 21χρονος φόργουορντ μίλησε τόσο για το "καυτό" γκρουπ που βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι, όσο και για την αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την οποία οι πρωταθλητές Ελλάδας θα την αντιμετωπίσουν την Τρίτη (29/12) το βράδυ (21:00) στο ΣΕΦ.

"Να έχουμε αυτοπεποίθηση"

Ο Ολυμπιακός στον όμιλο του θα κληθεί να αντιμετωπίσει ισχυρές ομάδες, όπως τις ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Χίμκι, συν τις Μπάμπεργκ, Λαμποράλ Κούτσα και Ζαλγκίρις. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είπε τα εξής για το δύσκολο γκρουπ των Πειραιωτών στο TOP-16: "Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Δεν μας έχει πιάσει όμως άγχος. Εμείς κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και ζητούμενο για εμάς είναι να καταφέρουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας σε όλα αυτά τα ματς. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά είναι σημαντικό το να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Ούτε να κοιτάμε παρακάτω, ούτε να επηρεαζόμαστε στο επόμενο ματς από το αποτέλεσμα που φέραμε νωρίτερα.


Προφανώς θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ισχυρούς αντιπάλους, αλλά σαφώς και εμείς είμαστε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του γκρουπ. Διαθέτουμε καλή ομάδα και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας. Αν παίξουμε με αυτοπεποίθηση, αν λειτουργήσουμε σαν ομάδα σε άμυνα και επίθεση, τότε νομίζω πως έχουμε τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε τις δυνατότητες να νικήσουμε όλους τους αντιπάλους μας".

"Το TOP-16 θέλει ηρεμία"

Είναι το τρίτο του TOP-16. Άραγε, η εμπειρία τι συμβουλή δίνει ώστε να διαχειριστεί σωστά ο Ολυμπιακός την κατάσταση του στον όμιλο, τόσο πνευματικά, όσο και αγωνιστικά: "Ένα από τα βασικά ζητούμενα για εμάς είναι να υπάρχει ηρεμία στο TOP-16. Θα έρθουν νίκες, ενδεχομένως να έρθουν και ήττες, αλλά θα πρέπει το κάθε αποτέλεσμα να το διαχειριζόμαστε σωστά. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο του TOP-16. Πρέπει να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας ανάλογα τα αποτελέσματα. Ούτε εφησυχασμός μετά από νίκες, ούτε μεγάλη απογοήτευση ύστερα από κάποια πιθανή ήττα. Άλλωστε, καμία ομάδα δεν μπορεί να τελειώσει αήττητη το TOP-16. Απαιτείται ψυχραιμία, υψηλός βαθμός συγκέντρωσης, σωστές επιλογές και μεγάλη διάρκεια σε καλή απόδοση, γιατί ενδεχομένως αρκετά ματς να κριθούν στον πόντο και στις λεπτομέρειες".

"Πρώτα η πρόκριση, μετά το πλεονέκτημα"

Στόχος του Ολυμπιακού είναι η πρώτη δυάδα στο γκρουπ που δίνει αβαντάζ έδρας στα προημιτελικά; "Δεν βλέπουμε μακριά. Το πρώτο ζητούμενο, σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο, είναι να πάρουμε καταρχάς την πρόκριση στα προημιτελικά. Αν και εφόσον τα καταφέρουμε, κάτι που το πιστεύουμε και ξέρουμε πως μπορούμε, ακολούθως φυσικά και θα κοιτάξουμε να μπούμε στην πρώτη δυάδα, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Βέβαια, η ιστορία έχει δείξει πως αν έχεις το αβαντάζ αυτό δεν σου εγγυάται πως θα προκριθείς κιόλας. Πέρσι για παράδειγμα πήγαμε στο Final-Four έχοντας το μειονέκτημα απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σίγουρα όμως το πλεονέκτημα έδρας είναι ένα σημαντικό αβαντάζ και το θέλουμε. Προέχει όμως να προκριθούμε και ο ανταγωνισμός στον όμιλο θα είναι μεγάλος".

"Να παίξουμε την ίδια άμυνα στο TOP-16"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου απάντησε και στο ερώτημα για το τι κρατάει ενόψει TOP-16 o Ολυμπιακός, αλλά και το τι πρέπει να αλλάξει: "Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι σίγουρα η πολύ καλή μας άμυνα. Έχουμε μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Ξέρουμε πως μπορούμε να κρατάμε τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ. Έχουμε δυνατότητες τόσο σαν σύνολο, όσο και σαν μονάδες στο κομμάτι της άμυνας. Μέσα από την καλή άμυνα μας μπορούμε να βρίσκουμε ρυθμό, σημειώνοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Σαν ομάδα είμαστε καλοί και στα ριμπάουντ, σε άμυνα και επίθεση, και θα χρειαστεί να έχουμε και αυτό το "όπλο" μας στο TOP-16. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην επίθεση. Θέλουμε σίγουρα να βελτιωθούμε συνολικά σαν ομάδα".

"Σεβόμαστε την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν την φοβόμαστε"

Ο Ολυμπιακός πέρσι κατάφερε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα από το Final-Four, αν και είχε το μειονέκτημα έδρας. Υπάρχουν ομοιότητες σε σχέση με πέρσι; "Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Διαθέτει και φέτος ένα εξαιρετικό σύνολο. Είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Έχει αρκετά μεγάλα κορμιά μέσα στην ρακέτα της. Έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Θα την διαβάσουμε και θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι απέναντι της. Την σεβόμαστε σαν αντίπαλο, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και δεν φοβόμαστε κανέναν. Παίζουμε στο γήπεδο μας και με την βοήθεια του κόσμου μας θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη το TOP-16. Υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία στις δύο ομάδες σε σχέση με πέρσι, αλλά θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Άλλωστε, ως έναν βαθμό, έχουν αλλάξει τα ρόστερ και των δύο ομάδων".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ