2012-05-11 07:33:08
Φωτογραφία για Δεν πετυχαίνει τον στόχο της η Ισπανία για μείωση του ελλείμματος
Η Ισπανία δεν πρόκειται να πετύχει το στόχο μείωσης του ελλείμματός της στο 5,3% φέτος μόνο με τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις που ετοιμάζονται να δώσουν στη δημοσιότητα οι Βρυξέλλες, υποστήριξε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή.

«Η Ισπανία δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο Δεν θα τηρήσει το στόχο (μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος) φέτος», εξήγησε η πηγή αυτή, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποια είναι η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έλλειμμα της Μαδρίτης.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα στο 5,3% του ΑΕΠ της χώρας εντός του 2012.

Η ανακοίνωση που είχε γίνει νωρίτερα και ανέβαζε στο έλλειμμα στο 6% για το 2012 διαψεύστηκε από την πηγή αυτή που είπε ότι "οι αριθμοί είναι λάθος". Επιβεβαίωσε όμως ότι θα υπάρξει υπέρβαση του στόχου, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ισπανία θα επιτύχει το 2013 να μειώσει το έλλειμμα στο 3%.


Οι εαρινές προβλέψεις των Βρυξελλών για την ανάπτυξη, το χρέος και το έλλειμμα των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθούν αύριο το πρωί.

Στις αρχές του έτους η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας είχε ανακοινώσει ότι το έλλειμμα του 2011 ήταν κατά πολύ υψηλότερο από το 6% που είχε δηλωθεί αρχικά και ότι έφτανε το 8,51%. Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προειδοποίησε στις αρχές Μαρτίου ότι δεν γίνεται να επιτευχθεί ο στόχος που είχε συμφωνηθεί με την ΕΕ για μείωση του ελλείμματος στο 4,4% εντός του 2012 και ζήτησε να τεθεί ένας νέος στόχος, στο 5,8%. Οι εταίροι της Ισπανίας συμφώνησαν τελικά να ορίσουν το στόχο στο 5,3%, αλλά σε αντιστάθμισμα η Μαδρίτη θα πρέπει να ρίξει το έλλειμμα στο 3% το 2013.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ