2012-05-11 08:24:05
Φωτογραφία για Σχέδιο αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου στο λιανεμπόριο
Σε μια αγορά όπως είναι αυτή των σούπερ μάρκετ στόχος των μέτρων είναι να συγκρατηθεί η απασχόληση Πιέσεις για το ουσιαστικό άνοιγμα του λιανεμπορίου ασκούνται τις τελευταίες ημέρες από δυνάμεις της αγοράς, οι οποίες πιστεύουν πως θα εξασφαλιστούν σημαντικοί πόροι τόσο για τις ίδιες, σε μια περίοδο εξόχως δύσκολη γι’ αυτές, όσο και για το Κράτος, από πρόσθετους φόρους που θα εισρεύσουν. 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του 24h.gr, η απελευθέρωση μιας σειράς αγκυλώσεων σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου στο λιανεμπόριο, όπως η απελευθέρωση προσυσκευασίας τυριών και αλλαντικών στα καταστήματα σύμφωνα με τις πρακτικές χωρών της ΕΕ και άλλες, θα δώσουν άμεσα μια ανακούφιση σε επίπεδο πτώσης των άμεσων προς τον καταναλωτή τιμών της τάξης του 0,5%.

Ταυτόχρονα, όμως, σε μια αγορά όπως είναι αυτή των σούπερ μάρκετ, θα συγκρατηθεί η απασχόληση, η οποία βαίνει μετά και από την αναγκαία συρρίκνωση δικτύων και τα λουκέτα σε συγκεκριμένες αλυσίδες, μειούμενη. Ήδη με το θέμα απασχολείται εντατικά η γενική γραμματεία εμπορίου και, εάν δεν υπάρξουν άλλες εμπλοκές, μέσα στο Μάιο θα υπάρξουν εξελίξεις.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ