2012-05-11 08:22:29
Φωτογραφία για Την Τρίτη η ορκωμοσία Ολάντ
Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας--μεταξύ του απερχομένου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του εκλεγέντος την 6η Μαΐου νέου προέδρου Φρανσουά Ολάντ--θα ξεκινήσει την Τρίτη στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδας (10.00 τοπική), αναφέρουν αργά σήμερα καλά πληροφορημένες πηγές στο στενό περιβάλλον του Ολάντ.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας θα έχει "εξ ολοκλήρου στελεχωθεί" , ενώ το όνομα του πρωθυπουργού θα γνωστοποιηθεί ήδη από την Τρίτη, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.

Για την τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρικής εξουσίας ο συνεργάτης του Ολάντ, Πιέρ Μοσκοβιτσί, δηλώνει στη σημερινή "Μοντ" ότι αυτή "θα κωδικοποιηθεί" διατηρώντας συνάμα "προσωπικά και συμβολικά χαρακτηριστικά".

Η μητέρα των 4 παιδιών του Ολάντ Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ηττηθείσα στις προεδρικές του '07 από τον Σαρκοζί ανακοίνωσε, σήμερα, ότι τα παιδιά θα είναι απόντα από την ανωτέρω τελετή--αντίθετα με ό,τι συνέβη με τα παιδιά του Σαρκοζί τον Μάιο '07.

"Θέλουμε άμεμπτη τη Δημοκρατία μας" αιτιολόγησε η Ρουαγιάλ στις δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+. "Τα παιδιά μας είναι που δεν επιθυμούν να είναι παρόντα, επειδή πιστεύουν ότι δεν έχουν θέση στο προεδρικό μέγαρο".
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ