2012-05-11 10:03:44
Φωτογραφία για H FDA ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη πρώτη προληπτική θεραπεία για το aids
Ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών συνέστησε στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να επιτρέψει την κυκλοφορία της πρώτης προληπτικής θεραπείας κατά του AIDS στην αγορά.

Οι 22 ειδικοί, με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισαν υπέρ της κυκλοφορίας του φαρμάκου αυτού που παράγει η αμερικανική εταιρία Gilead Sciences.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 19 υπέρ και 3 κατά της χρήσης του φαρμάκου για την προληπτική θεραπεία ομοφυλόφιλων ανδρών οι οποίοι δεν έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV.

Με 19 ψήφους υπέρ, 2 κατά και μια αποχή για την πώληση του Truvada σε ζευγάρια, που ο ένας από τους δύο είναι οροθετικός

Και τέλος με 12 ψήφους υπέρ, 8 κατά και δύο αποχές για την πώληση σε άλλους ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο να μολυνθούν εξαιτίας της σεξουαλικής τους δραστηριότητας.

Το Truvada είναι ένας ...συνδυασμός δύο αντιρετροϊκών φαρμάκων και ήδη συνταγογραφείται σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS.


Η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου φαρμάκου ως προληπτική θεραπεία αποδείχθηκε μετά τις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούλιο του 2007 ως τον Δεκέμβριο του 2009 σε έξι χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Νότια Αφρική και χρηματοδοτήθηκαν από τα Αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, το φάρμακο μειώνει κατά 44% τον κίνδυνο μόλυνσης στους ομοφυλόφιλους άντρες, οι οποίοι χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Επίσης, όπως προκύπτει από άλλη κλινική δοκιμή, το Truvada μείωσε κατά 75% τον κίνδυνο μόλυνσης στα ζευγάρια που ο ένας από τους δύο είναι οροθετικός.
iefimerida
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ