2012-05-11 10:00:44
Φωτογραφία για ΔΝΤ : Υπάρχουν περιθώρια επιμέρους τροποποιήσεων στο δημοσιονομικό πρόγραμμα
 του Θάνου Δημάδη

Το ΙΙF επισημαίνει ότι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ δε θα είναι σταθερήΑξιόπιστη πηγή του ΔΝΤ με την οποία συνομίλησε ο ΣΚΑΪ απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα απάντησε ότι:

"Δεν αποκλείεται η επανεξέταση παραμέτρων του προγράμματος για την Ελλάδα με την νέα ελληνική κυβέρνηση, όταν αυτή σχηματιστεί".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ΔΝΤ επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας σταθερής κυβέρνησης "το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα".

Την ίδια ώρα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) σε έκθεσή του, αναφερόμενο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα εκφράζει την εκτίμηση ότι "πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας (μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ) στην χώρα δε θα είναι σταθερή" ενώ προβλέπει τη διενέργεια νέων εκλογών στη χώρα. Μεταξύ άλλων εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να εφαρμόσει το επόμενο διάστημα το δημοσιονομικό πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί. Κάνει λόγο για "κινδύνους" (risks) που είναι πιθανό να εντείνει τις ανησυχίες των αγορών και να επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο το ρεαλιστικό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι όροι του μνημονίου δεν είναι διαπραγματεύσιμοι, αλλά υπάρχει περιθώριο αλλαγών μόνο στις λεπτομέρειες του προγράμματος.

πηγή:skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ