2012-05-11 10:01:40
Φωτογραφία για Φ.ΟΛΑΝΤ: Θα συναντούσα τον Τσίπρα αν ήταν πρωθυπουργός
Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας διευκρίνισε ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με μόνη την ιδιότητα αυτή, δηλαδή του αρχγηγού κόμματος, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, το αίτημά του αυτό θα είχε γίνει δεκτό.

Οι δηλώσεις του κ. Ολάντ έγιναν στο περιθώριο των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στις οποίες αναφέρθηκαν και στην κατάσταση στην Ελλάδα. «Με διαφώτισε πάνω σε έναν αριθμό θεμάτων», συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ, συμπληρώνοντας ότι «Γνωρίζω καλά τον κ. Γιούνκερ».

Με τον κ. Γιούνκερ «συνομιλήσαμε και για το μέλλον του Eurogroup» διευκρίνισε ο κ. Ολάντ, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, εξηγώντας ακόμη ότι ο πρόεδρος του Eurogroup τον ενημέρωσε κατά τις συνομιλίες τους σήμερα «για την προσέγγιση, που κάνει, για την τωρινή συγκυρία ενώ συγχρόνως του παρέσχε 'πληροφορίες' για την κρίση στην Ελλάδα».

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι «προς το παρόν πρόκειται για κρίση πολιτική», προσθέτοντας ότι «υπήρξε νέα καμπή, με διάσταση αβεβαιότητας».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ