2012-05-11 11:50:21
Φωτογραφία για 5 ελληνικές μετοχές του ΧΑΑ που διασώζονται από την μεγάλη κατάρρευση
Το κείμενο που ακολουθεί σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί επενδυτική πρόταση. Ίσα ίσα που περιγράφει την δίνη των ελληνικών μετοχών και το πού θα είχε φθάσει το Χ.Α. αν δεν υπήρχαν έστω πέντε εταιρείες να απέχουν από τα χαμηλά τους.

Από την επόμενη των εκλογών το Χρηματιστήριο Αθηνών (ο γενικός του δείκτης) κινείται σε χαμηλά εικοσαετίας! Η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις κάνει όλο και περισσότερο κόσμο να αποσύρει τα χρήματά του από τις επισφαλείς επενδύσεις και στέλνει τις περισσότερες μετοχές στην χαμηλότερη αποτίμηση της ιστορίας τους. Πέντε μεγάλες εταιρείες διασώζονται μόνο. Και το ερώτημα είναι: πού θα είχε φθάσει ο Γενικός Δείκτης χωρίς αυτές;

Αναλυτικά:

Coca-Cola 3E

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, κάτι που σημαίνει πως αν πήγαινε κι αυτή σαν τις υπόλοιπες, οι 500 μονάδες του Γενικού Δείκτη θα είχαν σπάσει με πάταγο προς τα κάτω! Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε ποσοστά πάνω από 100% από την χαμηλότερη τιμή της που ήταν τα 6,5 ευρώ που είχε φθάσει το 2008 (και παλιότερα, το 2003).


ΜΕΤΚΑ

Τον Σεπτέμβριο του 2007 έφθασε, παρέα με το υπόλοιπο Χρηματιστήριο, σε χαμηλά πενταετίας. Έκτοτε, ανεβαίνει δυναμική και έχει πια φθάσει στο +50% από τότε. Πιο εντυπωσιακή είναι η άνοδός της σε σχέση με τα ιστορικά χαμηλά της, μετά το «έγκλημα» του Χρηματιστηρίου, το 2003. Μέσα σε 9 χρόνια έχει κερδίσει πάνω από 200%.

Τιτάν

Τον Οκτώβριο του 2011 «έπιασε» την χαμηλότερη τιμή της τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Σήμερα βρίσκεται πάνω από τα 14 ευρώ, 50% περισσότερο από τότε.

Jumbo

Κοντά στα 3,6 ευρώ, κινείται στο ίδιο σημείο εδώ και πολλούς μήνες, μακριά από τα χαμηλά του 3,2 που έφθασε το φθινόπωρο του 2011.

Μotor Oil

Άργησε, σε σχέση με τις υπόλοιπες, να κάνει ιστορικά χαμηλά στη παρούσα κρίση (το έκανε φέτος τον Ιανουάριο) και από τότε βρίσκεται περισσότερο από 15% επάνω από εκείνη την βάση.
troktiko
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ