2012-05-11 12:32:29
Φωτογραφία για Τσίπρας:Tο περιβόητο Μνημόνιο, είναι «κενό γράμμα» και πρέπει να ακυρωθεί - Θέλουμε το ευρώ, όχι τη λιτότητα
Δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, δηλώνει πως πρόθεση του ιδίου και του κόμματός του είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως η συμφωνία διάσωσης της χώρας, το περιβόητο Μνημόνιο, είναι «κενό γράμμα» και πρέπει να ακυρωθεί.

Στην ίδια συνέντευξή του ο κύριος Τσίπρας εμφανίζεται έτοιμος να διαπραγματευθεί με την Τρόικα την παραμονή της χώρας μας...

στο ευρώ, τονίζοντας όμως εξακολουθεί να διαφωνεί πλήρως με το Μνημόνιο και όσα αυτό προβλέπει και αντιτίθεται σθεναρά στην επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων λιτότητας που, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «θα μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα του Τρίτου Κόσμου εντός των πλαισίων της ΕΕ».

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα ο κύριος Τσίπρας είχε αποστείλει επιστολή προς τους κυρίους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, Χέρμαν φαν Ρομπέι, Μάρτιν Σουλτς, Μάριο Ντράγκι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σε αυτήν χαρακτηρίζει μεν «απονομιμοποιημένο» το Μνημόνιο, πλην όμως το όλο ύφος της είναι σαφώς πιο ήπιο σε σχέση με τα όσα αρχικώς είχαν διαρρεύσει πως θα περιέχει.

Από το Πρώτο Θέμα
Greki-Gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ