2016-01-10 19:27:09
Φωτογραφία για Ο Δήμος Σπάρτης άλλαξε τα λουκέτα στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα αδέσποτα
Ο Δήμος Σπάρτης άλλαξε τα λουκέτα στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα αδέσποτα. Αυτός ο χώρος κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από φιλόζωους πολίτες και μέλη της φιλοζωικής Σπάρτης, σε ένα οικόπεδο που διέθεσε ένας φιλόζωος ιδιώτης – όχι σε χώρο του Δήμου – και όπου τη φροντίδα και τη σίτισή τους είχε αναλάβει –μέχρι πρόσφατα – το φιλοζωικό σωματείο Σπάρτης.

Μετά από καταγγελίες σχετικά με την ελαχιστοποίηση της τροφής ανά ζώο με εντολή του Δήμου, ειδικά μετά την ανάθεση της σίτισης των ζώων σε ιδιωτική εταιρία, η Πανελλήνια Ζωοφιλική Ομοσπονδία έστειλε μια επιστολή στον Δήμο Σπάρτης, όπου τον «μαλώνει» για τις άτυπες φιλοζωικές εγκαταστάσεις και του υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις του απέναντι στα αδέσποτα, σύμφωνα με το νόμο.

Ο δήμαρχος κ. Βαλιώτης απαντά με νέα επιστολή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τις υποψίες του για υπερβολικό τάισμα των αδέσποτων, το δήθεν υπο κατασκευή δημοτικό κυνοκομείο, τις δράσεις του Δήμου όσον αφορά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (χωρίς λεπτομέρειες φυσικά, γιατί άραγε;) κτλ.


Ας μας απαντήσει η πανελλήνια φιλοζωική ομοσπονδία:

- Στείλατε άτομα να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις ή βασίζεστε στους ισχυρισμούς του Δήμου πως οι συνθήκες κράτησης των ζώων είναι ιδανικές;

- Εξακριβώσατε την ημερήσια ποσότητα τροφής που παρέχεται σε κάθε ζώο;

- Ελέγξατε τον Δήμο αν έχει όχημα για την περισυλλογή των αδέσποτων, ως οφείλει;

- Γιατί αρκεστήκατε σε μια απλή επιστολή; Επιστολή μπορώ να στείλω κι εγώ και ο καθένας. Γιατί δεν κινηθήκατε νομικά εξ αρχής, από τη στιγμή που είχατε δεχτεί καταγγελίες πολιτών για το συγκεκριμένο Δήμο;

Ας απαντήσει όμως και ο κ.Βαλιώτης:

- Αποζημιώσατε τους φιλόζωους για τα χρήματα που έδωσαν ώστε να κατασκευαστεί ο χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων;

- Γιατί δεν μας αναφέρετε την ημερήσια ποσότητα τροφής που λαμβάνουν τα ζώα; (σε γραμμάρια, όχι γενικότητες τύπου όσο αναφέρεται στο σάκο κτλ).

- Γιατί αφήσατε απέξω τους φιλόζωους που μέχρι χθες φροντίζαν τα ζώα, πολλές φορές και με δικά τους έξοδα;

- Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβατε, ακόμα δεν υπάρχει νόμιμο δημοτικό καταφύγιο. Πού είναι τέλος πάντων αυτό το περίφημο κυνοκομείο που ακόμα κατασκευάζεται; Δώστε μας τη τοποθεσία να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε κι εμείς τη κατασκευή.

- Μιλήσαμε με πολίτες της Σπάρτης. Πέρα από δημοσιεύσεις στο facebook που έχουν γίνει από τη φιλοζωική, δεν έχει παρατηρήσει κανείς την φιλοζωική σας δράση. Παρακαλούμε, να μας τις αναφέρετε, μη τυχόν σας αδικούμε.

- Αν είχατε υποψίες πως κάποιοι εκμεταλλεύονται τους πόρους σας και υπερταϊζουν τα αδέσποτα, γιατί δεν τους καταγγείλατε, αλλά το χρησιμοποιείται τώρα ως δικαιολογία και απάντηση για τις καταγγελίες που δεχτήκατε;

Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία σε αυτή τη χώρα, τα άμοιρα τα ζώα που βρίσκονται στη μέση σκοπιμοτήτων – πολιτικών, οικονομικών κτλ – δεν φταίνε σε τίποτα, αλλά εν τέλει αυτά θα την πληρώσουν. Ο κάθε Δήμος πράττει ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο από πουθενά. Παρακάτω, αναφέρονται τα σχετικά links.

Εδώ...

Εδώ...

και Εδώ...

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ