2016-01-11 12:45:59
Φωτογραφία για Ποιοι κερδίζουν στην Υγεία από το νέο ασφαλιστικό;
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Συνεχίζουν οι αποδοκιμασίες για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εκ μέρους συλλόγων και επαγγελματικών ενώσεων ιατρών (δείτε εδώ), εκτιμώντας ότι επιφέρουν βίαιη αναδιανομή του κεφαλαίου σε βάρος της μικρής και μεσαίας ελεύθερης δραστηριότητας στο χώρο της ιατρικής.

«Ο οικονομικός αφορισμός της υγιούς επαγγελματικής δραστηριότητας της ιδιωτικής υγείας είναι πράξη ιδιαίτερα κακόβουλη, αντιαναπτυξιακή και βαθύ πλήγμα για το ΑΕΠ της χώρας και τις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Τραγικές θα είναι οι επιπτώσεις για την οικονομία με εκτόξευση της ανεργίας, της φοροδιαφυγής και κατάρρευση των δημόσιων εσόδων» αναφέρει η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών (ΕΝΙ) ΕΟΠΥΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας (ΙΣΠ).

Όπως εξηγεί περαιτέρω, τα σχεδιαζόμενα μέτρα απαλλοτριώνουν με ληστρικό τρόπο το 70% του εισοδήματος των μικρομεσαίων ιατρείων οδηγώντας τους σε οικονομική γενοκτονία και ταυτόχρονα η σύνδεση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών με το εισόδημα καταδικάζει τους γιατρούς σε συντάξεις πείνας.


«Με το άκρως υφεσιακό αυτό μέτρο, η φτωχοποίηση του Έλληνα ιατρού αποτελεί μοναδικό εργαλείο εξασφάλισης φτηνού ιατρικού δυναμικού και υπαλληλοποίησης από πολυεθνικές εταιρείες ή μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα. Είναι εντυπωσιακό πως η ρηξικέλευθη ενθρόνιση και παράδοση της ιδιωτικής υγείας στο μεγάλο επιχειρηματικό συμφέρον πραγματοποιείται από την παρούσα κυβέρνηση, η οποία με τυμπανοκρουσίες προεκλογικά, διακήρυττε την καθολική εξόντωσή του» τονίζει η κ. Μαστοράκου. «Αυτό που δεν επέτρεψε ο νεοφιλελευθερισμός, το εγκαθιδρύει ο ιδεοληπτικός «αυτιστικός» κρατισμός» συμπληρώνει η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και του ΙΣΠ.

Προειδοποιεί ταυτόχρονα για κίνηση κάθε νόμιμης σε περίπτωση υφαρπαγής των αποθεματικών του καθώς και της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΤΣΑΥ.

Ι.Σ. Ρόδου: Ο Διωγμός των αυτοαπασχολούμενων Ιατρών από την χώρα

«Το “κυβερνητικό μαχαίρι” στους ιατρούς αλλά και σε άλλους επιστήμονες έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται “Ασφαλιστικό απόσπασμα”. Πολλοί ιατροί δεν το γνωρίζουν ακόμα και όσοι ενημερώνονται αρνούνται να το πιστέψουν! Το κράτος πλέον θα λειτουργεί σαν “δήμιος” που θέλει να δολοφονήσει οικονομικά όποιον ελευθεροεπαγγελματία τολμάει να δημιουργήσει μια ατομική επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη» επισημαίνει από την πλευρά του ο Χρήστος Απ. Μαντάς, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου (ΙΣΡ).

Όπως εξηγεί περαιτέρω, ήδη 8.000-10.000 είναι ανασφάλιστοι, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τις παρούσες εισφορές τους.

«Η πράξη αυτή δεν γίνεται από κάποιο “κακοποιό” ή ομάδα του “ISIS”, γίνεται από την αριστερή πολιτική της κυβέρνησης και συντάσσεται, υπογράφεται και ψηφίζεται από πολιτικούς πρώην και τέως αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και αρκετούς ιατρούς» προσθέτει ο κ. Μαντάς και καλεί τους γιατρούς να απαντήσουν καθολικά συντονίζοντας τη δράση τους με τους υπόλοιπους επιστημονικούς, εμπορικούς και λοιπούς Συλλόγους, καθώς και τα επαγγελματικά σωματεία.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ