2016-01-12 19:00:21
Φωτογραφία για ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ FINAL4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Το δύσκολο έργο να φιλοξενήσει το Final Four Κυπέλλου Γυναικών, με τη συμμετοχή Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Αθηναϊκού, ανέλαβε η Λευκάδα.

Η Λευκάδα ανέλαβε και τυπικά τη φιλοξενία του Final Four Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών και οι αγώνες θα γίνουν 18 και 20 Μαρτίου.

Το εγχείρημα είναι… τολμηρό, καθώς οι οπαδοί των «αιωνίων» και των Θεσσαλονικέων θα συρρεύσουν στο νησί, αν και το κλειστό που θα φιλοξενήσει τους αγώνες έχει μικρή χωρητικότητα (1.200 θεατές), ενώ το προσεχές διάστημα θα αποφασιστούν και τα μέτρα ασφαλείας.

Παράλληλα, εκκρεμεί ακόμη η απόφαση για το πού θα γίνει ο τελικός των Ανδρών μεταξύ Παναθηναϊκού και Φάρου. Η επαρχία δεν έχει αποκλειστεί (έχει προσφερθεί το Ηράκλειο), αλλά εξετάζονται και λύσεις εντός Αττικής, όχι όμως στο ΟΑΚΑ (αρνείται ο Φάρος) ή στο ΣΕΦ (αρνείται ο Παναθηναϊκός).

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, τόνισε για το Final Four Κυπέλλου στο νησί:


«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών. Ο Δήμος μας επιχειρεί στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να επιδείξει ευαισθησία στα θέματα του αθλητισμού εκφράζοντάς την στην πράξη, όπως γίνεται με την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης και με μια σειρά άλλες παρεμβάσεις. Προχωρούμε για παράδειγμα, με τους περιορισμένους πόρους μας, σε δράσεις και έργα για το κλειστό γήπεδο, το ανοιχτό στάδιο της πόλης και τα υπόλοιπα γήπεδα της Λευκάδας.

Σίγουρα το γυναικείο μπάσκετ έχει σημαντικό έρεισμα στο νησί μας. Έχουμε ομάδα στην Α1 Γυναικών, τη Νίκη Λευκάδας, γεγονός που παίζει το δικό του ξεχωριστό ρόλο και μας κάνει περήφανους. Πιστεύουμε πως το μπάσκετ είναι στην ιδιοσυγκρασία της Ελληνίδας, αλλά δυστυχώς δεν έχουν δοθεί οι ευκαιρίες που θα έπρεπε. Εδώ, στη Λευκάδα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες, δίνονται ευκαιρίες τόσο με τη γυναικεία ομάδα, όσοι με τα τμήματα υποδομής και την όλη δουλειά που γίνεται. Ίσως να είναι και αυτός, ο όχι απόλυτα επαγγελματικός τρόπος που λειτουργεί, που δίνει ευκαιρίες, που βοηθά κάποιον να ασχοληθεί, να το παλέψει, να διεκδικήσει, να βελτιωθεί -χωρίς προφανώς να παραβλέπω τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλήτριες, οικονομικές κλπ.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα υποδεχθούμε τις ομάδες με χαμόγελο και δεσμευόμαστε ότι θα τις φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, πιστεύουμε πως προσφέρουμε στο άθλημα, κάτι που έχει ανάγκη το γυναικείο μπάσκετ και ευρύτερα ο γυναικείος αθλητισμός, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ο κόσμος της Λευκάδας να δει υψηλής ποιότητας μπάσκετ».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ