2016-01-16 01:08:07
Φωτογραφία για Στα Όσκαρ με 3 υποψηφιότητες!
Ιδιαίτερα ευχάριστα ήταν τα νέα για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για... Παιδιά και Νέους από την (χθεσινή) ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ του 2016.

Πιο συγκεκριμένα η πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων, «Το Αγόρι και ο Κόσμος» (O Menino e o Mundo), που προβλήθηκε –σε Παγκόσμια πρεμιέρα- το Δεκέμβριο του 2014 στα πλαίσια της έναρξης των προβολών του 17ου Φεστιβάλ, θα είναι υποψήφιο να κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία ταινιών animation μεγάλου μήκους.

Από τη στιγμή της (ταυτόχρονης σε αρκετές πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) προβολής της για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, η ταινία κινουμένων σχεδίων (animation) του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Άλε Αμπρέου, απέσπασε αρκετά βραβεία και, πλέον, είναι υποψήφια για την πιο σπουδαία κινηματογραφική διάκριση που μπορεί να έχει μια ταινία… όπως και δυο ακόμα ταινίες animation μικρού μήκους (σ.σ. από τις έξι συνολικά της κατηγορίας!) που προβλήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την διάρκεια της 18ης διοργάνωσης!


Αυτό, βέβαια για τους γνώστες της παγκόσμιας κινηματογραφικής πραγματικότητας δεν αποτελεί έκπληξη αφού πολλές φορές στο παρελθόν ταινία, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, έχει αποσπάσει και το συγκεκριμένο Όσκαρ (σ.σ. πρόκειται για τον «Δανό ποιητή»), ενώ δεν ήταν λίγες ακόμα οι φορές που ταινίες που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ και στη συνέχεια ήταν υποψήφιες για Όσκαρ Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα για το «Αγόρι και ο Κόσμος», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους Δημήτρης Σπύρου δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ πως:

«“Το Αγόρι και ο Κόσμος”, είναι υποψήφιο στην κατηγορία animation μεγάλου μήκους και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό, αφού εντόπισα την ταινία πριν γίνει διάσημη, τη λάτρεψα και εξασφάλισα τη διανομή της –με το «Νεανικό Πλάνο»- για την Ελλάδα και την Κύπρο. Όσο για τα μικρού μήκους animation, τα δυο από τα έξη, οι θεατές του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, τα είδαν τον περασμένο Δεκέμβρη στον Πύργο, αφού τα είχα συμπεριλάβει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, στο Τμήμα Μικρού Μήκους Animation. Πρόκειται για το “Bear Story” (Χιλή 2014), του Gabriel Osorio και το “World Of Tomorrow” (USA 2015) του πρωτοποριακού ανεξάρτητου Αμερικανού κινηματογραφιστή Don Hertzfeldt. Στον Πύργο λοιπόν το Δεκέμβρη του 2016, στο Φεστιβάλ Ολυμπίας, αν θέλετε να δείτε μερικά από τα Όσκαρ του 2017».

Να σημειώσουμε πως η 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου 2016. Ας ελπίσουμε πως τα αποτελέσματα θα μας κάνουν περισσότερο υπερήφανους για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ