2012-05-11 15:14:44
Φωτογραφία για Oι νεολαϊκιστές ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα! Συνεχίζουν να τζογάρουν στην έξοδο της χώρας από το ευρώ!
Μπαρόζο: Εκτός ευρώ η Ελλάδα αν αθετήσει τις δεσμεύσεις της

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό στην ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά τρέφω και σεβασμό στα υπόλοιπα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τονίζοντας ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Νέα προειδοποίηση απεύθυνε προς την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους Ευρωπαίους εταίρους θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό στην ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά τρέφω και σεβασμό στα υπόλοιπα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούνται, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες», πρόσθεσε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης, ο κ. Μπαρόζο απάντησε ότι κανένα μέλος μιας οργάνωσης δεν μπορεί να συνεχίσει αν δεν σεβαστεί τους συμφωνηθέντες κανόνες.

Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ανακοίνωση για το ντέρμπυ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ανακοίνωση για το ντέρμπυ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ