2016-01-19 11:38:03
Φωτογραφία για «Μπλοκάρουν» νοσοκομεία-ΠΕΔΥ την Πέμπτη για το ασφαλιστικό! Στο δρόμο οι γιατροί
Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

- Health Report

Όλοι οι γιατροί της χώρας, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ενώνουν της δυνάμεις τους κατά του ασφαλιστικού.

Χωρίς δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας και ιατρεία θα μείνει την Πέμπτηόλη η χώρα εξαιτίας των κινητοποιήσεων των γιατρών που τάσσονται κατά του ασφαλιστικού προσχεδίου νόμου της κυβέρνησης.

Ο κλάδος θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11 έως τις 3 μετά το μεσημέρι και θα συμμετάσχουν στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς την ίδια μέρα στις 11 π.μ. στο κέντρο της Αθήνας. Ταέκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Οι σκληρές κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις δεν είναι καθόλου τυχαίες καθώς δείτε ΕΔΩ τι χάνουν οι επαγγελματίες της υγείας.

Όλοι οι γιατροί της χώρας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις έπειτα από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ).


Έκτακτη συνεδρίαση Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων

Στο μεταξύ την Τετάρτη θα συναντηθούν στην Αθήνα οι πρόεδροι όλων των ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ασφαλιστικού.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση, πλήττει τη βιωσιμότητα των Ταμείων και οδηγεί στην ανεπανόρθωτη καταστροφή της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στόχος τους να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο το οποίο, υπογραμμίζουν, ότι εκτός των άλλων οδηγεί στην καταστροφή τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς οι οποίοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν επάγγελμα ή να υπαλληλοποιηθούν με μισθούς πείνας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ