2012-05-11 17:20:05
Φωτογραφία για Κυπριανού: Στόχος του ΑΚΕΛ οι συνεργασίες που θα δώσουν προοπτική στον τόπο
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα πως στόχος και προτεραιότητα του κόμματος του είναι να διαμορφωθούν δεδομένα τέτοια, δηλαδή συνεργασίες -αν είναι εφικτές- οι οποίες θα δώσουν προοπτικές στον τόπο και θα διαμορφώσουν δεδομένα, που θα επιτρέψουν από τη μια προώθηση του Κυπριακού για επίλυση και από την άλλη αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που είναι ενώπιον του κυπριακού λαού αυτή τη στιγμή.Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, ο κ. Κυπριανού είπε πως το ΑΚΕΛ έχει καθορίσει συναντήσεις με το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και την Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου, προσθέτοντας ότι έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο πολιτικών θέσεων, το οποίο έχει απευθύνει στα πολιτικά κόμματα, με τα οποία έχει ζητήσει συναντήσεις.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, πρόθεση του κόμματος του είναι να κάνει μια συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο στο αρχικό στάδιο για να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα συγκλίσεων σε πολιτικές θέσεις, προσθέτοντας πως «εάν και εφόσον καταλήξουν σε αυτό, το δεύτερο που θα επιδιώξουν είναι να ξεκαθαριστούν κάποια ζητήματα διαδικαστικά».Αναφερόμενος στα διαδικαστικά ζητήματα, είπε πως θα ξεκαθαρίσει το πώς επιτυγχάνεται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων μελλοντικά, και ποιος θα είναι ο αλληλοσεβασμός, που θα υπάρχει μεταξύ των πολιτικών κομμάτων όταν και εφόσον θα συσταθεί η κυβέρνηση -εάν και εφόσον θα υπάρξουν συνεργασίες.

«Και αυτό το λέω όχι τυχαία», συνέχισε, «γιατί δεινοπαθήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τάχα συμμετείχαν στην Κυβέρνηση, αλλά ασκούσαν πιο σκληρή αντιπολίτευση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
. Εάν και εφόσον καταλήξουμε σε όλα αυτά, μόνο τότε θα συζητήσουμε οποιαδήποτε ονόματα».Ερωτηθείς εάν το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να στηρίξει υποψήφιο που θα προταθεί από το ΔΗΚΟ, εάν υπάρχουν συγκλίσεις, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε: «Μιλήσατε πολύ πρόωρα και πολύ υποθετικά. Αφήστε να καταλήξουμε με τα υπόλοιπα κόμματα και αν καταλήξουμε τότε συζητάμε τα ονόματα. Εχω πει με ποια πρόθεση πάμε εμείς σε αυτές τις συναντήσεις. Δεν ξέρω ποια θα είναι η πρόθεση των άλλων κομμάτων. Αυτό θα το δούμε στις συναντήσεις τις οποίες θα έχουμε».

Σε ερώτηση σε περίπτωση που η συνεργασία του ΑΚΕΛ είναι εφικτή μόνο με το ΔΗΚΟ, εάν προαποκλείει το ΑΚΕΛ να στηρίξει Μάριο Καρογιάν, ο κ. Κυπριανού είπε πως το κόμμα του «δεν προαποκλείει κανένα και δεν προεπιλέγει κανέναν», για να προσθέσει πως «το ότι δεν προαποκλείουμε κάποιον, δεν σημαίνει ότι κατά ανάγκη θα είναι και αυτός ο υποψήφιος που θα στηρίξουμε».Εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πολύ πρόωρο αυτή τη στιγμή να ερωτάται για ονόματα. «Δεν συζητήσαμε το πολιτικό πλαίσιο, δεν συζητήσαμε σειρά από άλλα πράγματα. Όταν καταλήξουμε σε εκείνα τότε ρωτήστε και για ονόματα», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη διακήρυξη που έχει διαμορφωθεί από τον ενδιάμεσο χώρο και αν αυτή επιτρέπει στο ΑΚΕΛ τη συνεργασία και με τα τέσσερα κόμματα, ο κ. Κυπριανού απάντησε: «Υπάρχουν αναφορές, με βάση το τι έχω δει δημοσιογραφικά, που πρέπει να πω ότι είναι πάρα πολύ ενοχλητικές για το ΑΚΕΛ».Ωστόσο, είπε πως θα πρέπει να μελετήσει τη διακήρυξη, για να μπορεί να σχολιάσει πιο συγκεκριμένα. «Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει», ανέφερε, «δεν είναι η διακήρυξη που έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι το τι θα μπει στο τραπέζι των συζητήσεων».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ