2012-05-11 18:59:06
Φωτογραφία για Κάντε σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού
Την ελπίδα οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να καταφέρουν σύντομα να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Ρεν. Ερωτηθείς αν... οι δυσοίωνες προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, ο Φινλανδός Επίτροπος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τη θέση αυτή.

Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με αφορμή τη δημοσιοποίηση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε., και εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση συνεργασίας.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον οι δυσοίωνες προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, ο Όλι Ρεν απάντησε πως δεν συμφωνεί, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία. Για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η Ελλάδα ζούσε επί μια δεκαετία πέρα από τις δυνατότητές της, βασισμένη στον δανεισμό - κατάσταση η οποία, όπως είπε, δεν ήταν βιώσιμη και η Ελλάδα έπρεπε να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει τα δημοσιοοικονομικά της.

Καταλήγοντας, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα και η ευρωζώνη υποστήριξαν την Ελλάδα με πολύ σημαντικά ποσά, προκειμένου η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί σε βιώσιμα επίπεδα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ