2012-05-11 19:06:03
Φωτογραφία για Ποια είναι η γυναίκα που απειλεί τη Μέρκελ;
Προέρχεται από την εργατική τάξη, έχει αβίαστο χαμόγελο και μεγάλο γκελ στην τοπική κοινωνία, γι' αυτό και θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τις τοπικές εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας την προσεχή Κυριακή.

Σε περίπτωση που οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν και η 50χρονη Χανελόρε Κραφτ πάρει τη νίκη για τους Σοσιαλδημοκράτες στις 13 Μαΐου και επανεκλεγεί πρωθυπουργός του πολυπληθέστερου ομοσπονδιακού κρατιδίου της Γερμανίας, η κυριαρχία της Μέρκελ θα απειληθεί σοβαρά. Ενα τέτοιο αποτέλεσμα θα έδινε στο SPD μια τονωτική ένεση και θα ενίσχυε τη φήμη της ως μέλλουσας καγκελάριου της χώρας. «Μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία για το κόμμα, όσο κι αν η ίδια αποφεύγει τέτοιου είδους συζητήσεις κατά τη διάρκεια της τοπικής καμπάνιας» υποστηρίζει ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ, Ούλριχ φον Αλεμαν.

Οι περισσότεροι σχολιαστές απορρίπτουν τις εικασίες των media ότι η σχετικά άπειρη και μικρόσωμη ξανθιά πολιτικός, με την ιδιαίτερη αγάπη για τα παζλ και τα κουίζ, που κυβερνά το κρατίδιο στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Πράσινους τα τελευταία δύο χρόνια, θα «απειλήσει» τη Μέρκελ στις εκλογές του 2013, παρά το γεγονός ότι το κόμμα στερείται άλλου υποψηφίου
. «Αν πετύχει μια σημαντική νίκη την Κυριακή, τα media θα γράψουν αμέσως ότι η Κραφτ είναι η μόνη που μπορεί αποδεδειγμένα να κερδίσει εκλογές» λέει πολιτικός σύμβουλος που συνεργάζεται με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που υπηρετήσει ακόμα μια επιτυχημένη θητεία ως πρωθυπουργός ενός τόσο μεγάλου κρατιδίου, θα είναι σε θέση να αγωνιστεί απέναντι από την πεπειραμένη Μέρκελ, δεδομένου μάλιστα ότι διαθέτει ακόμα ένα προσόν που η σιδηρά κυρία στερείται - ανθρώπινο πρόσωπο.

Εκμεταλλευόμενη τις ρίζες της από τη βιομηχανική Ρουρ της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, χρησιμοποίησε το image της ως «μητέρα της χώρας», που αποδεδειγμένα έχει μεγάλη απήχηση στους ψηφοφόρους.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ