2016-01-25 11:17:14
Φωτογραφία για Ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος με τις δυο ψυχές... λέει η Der Standard...
Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του εφαρμόζουν σημείο προς σημείο το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που ποτέ δεν ήθελαν, υποστηρίζει η αυστριακή εφημερίδα "Der Standard" σχολιάζοντας τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό ως τον «άνθρωπο με τις δύο ψυχές».

«Ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη του κόμματός του, είναι μεγάλη η απογοήτευση. Τουλάχιστον η ρητορική του παραμένει η ίδια: Προκλητική και με αυτοπεποίθηση», επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα και προσθέτει: «Κανείς όμως δεν μπορεί να υποθέσει πώς θα αισθάνεται στην ψυχή του έχοντας παραβιάσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις κι έχοντας απολέσει πολλούς συντρόφους».

«"Εμείς αναπνέουμε με αξιοπρέπεια και θα αγωνιστούμε...", είπε χτες το βράδυ στους Έλληνες κατά την ομιλία του , ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα του, την Ριζοσπαστική Αριστερά», γράφει η η ημερήσια εφημερίδα της Αυστρίας και προσθέτει: «"Η Ελλάδα προτείνει μία νέα σελίδα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της καταστροφική λιτότητα . Αφήνει πίσω τον φόβο και την απολυταρχία . Αφήνει πίσω της πέντε χρόνια ταπείνωσης και πόνου", δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας ένα χρόνο πριν».


«Με δυσπιστία είχε δει η Ευρώπη το νέο αστέρι της Αριστεράς», υποστηρίζει η αυστριακή "Der Standart" και προσθέτει: «Ο Τσίπρας και οι άνθρωποί του... αμφισβήτησαν τις εξουσίες: Την Γερμανία , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... Στο μεταξύ, ο 41χρονος πολιτικός εξημερώθηκε. Ακόμα και στο κέντρο του καπιταλισμού, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Έλληνας πρωθυπουργός κινήθηκε ευχάριστα».

Σε άλλο της σημείο, η αυστριακή εφημερίδα γράφει ότι το βράδυ της 13ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας συνθηκολόγησε με τους Ευρωπαίους εταίρους: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχτηκε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Ο Τσίπρας επέλεξε το ευρώ... Αυτές τις ημέρες το συνταξιοδοτικό φέρνει τον Έλληνα πρωθυπουργό υπό πίεση», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, το επίμαχο δημοσίευμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ