2012-05-11 19:31:09
Φωτογραφία για Στο ίδιο έργο θεατές για τις δόσεις
Ο κύβος ερίφθη. Η Ελλάδα θα πάρει το επόμενο κομμάτι της δόσης που ήταν να λάβει εις ολόκληρον τώρα, μόνο όταν αποκτήσει... κυβέρνηση, ικανή να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.. μέχρι τότε, δεν έχει λαμβάνειν άλλα λεφτά.

Το μήνυμα είναι σαφές, έρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εδώ και λίγες ώρες μπήκε σε φάση υλοποίησης.

Η Ελλάδα από τα 5,3δισ. ευρώ, που είχε λαμβάνειν το Μάιο από το τελευταίο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, πήρε τα 4 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα θα έρθουν όταν στο υπουργείο Οικονομικών εγκατασταθεί ο επόμενος υπουργός.

Έως τότε, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της και με την μικρή βοήθεια που πήρε τώρα. Η εικόνα μόνο ...ειδυλλιακή δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, κατά συνέπεια.

Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, θα πρέπει οπωσδήποτε να σχηματισθεί κυβέρνηση, ειδάλλως η λύση της νέας προσφυγής στις κάλπες δείχνει να είναι μονόδρομος. Με ό,τι κάτι τέτοιο βεβαίως μπορεί να συνεπάγεται για την χώρα.

Οι απειλές για ενδεχόμενη έξοδο απ΄ το ευρώ συνεχίζουν να εκτοξεύονται με αμείωτους ρυθμούς και οι πιέσεις για την επιστροφή εκεί όπου σταμάτησε το νήμα την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών της περασμένης Κυριακής αρχίζουν να γίνονται αφόρητες.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως όλα κρέμονται πλέον από μια κλωστή.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ