2012-05-11 19:50:03
Φωτογραφία για H ACB ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ... FINAL4! *BINTEO*
Το "Sport24.gr" βρέθηκε στη Βαρκελώνη και μίλησε με νυν και πρώην παίκτες της ACB, προπονητές και βετεράνους για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Oι Πάμπλο Λάσο, Τζέι Σι Κάρολ, Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς και Σέρχιο Ροντρίγκεθ της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και οι βετεράνοι Αλμπέρτο Ερέρος, Ζόραν Σάβιτς και Φεράν Μαρτίνεθ, μίλησαν για τις ελληνικές ομάδες και τις πιθανότητες που έχουν να φτάσουν στον ευρωπαϊκό θρόνο.

Μεταξύ άλλων για τον Ολυμπιακό είπαν Αλμπέρτο Ερέρος (τεχνικός διευθυντής Ρεάλ Μαδρίτης)

«Έχω παρακολουθήσει και τις δυο ελληνικές ομάδες και νομίζω ότι φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αν και θεωρώ ότι στη διοργάνωση υπάρχει ένα σαφέστατο φαβορί, η ΤΣΣΚΑ, σε ένα τέτοιο τουρνουά μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και όταν μιλάμε για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός με δυο προπονητές όπως ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς, νομίζω ότι έχουν πολλές πιθανότητες όχι μόνο να φτάσουν στον τελικό, αλλά και να τον κερδίσουν».


Ο Ερέρος για τους Διαμαντίδη και Σπανούλη

Ζόραν Σάβιτς (πρώην παίκτης Μπαρτσελόνα)

Ο Σάβιτς για τον ημιτελικό του Ολυμπιακού

«Η Μπαρτσελόνα έχει περισσότερη εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αντίθετα ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα, οπότε το φαβορί στον ημιτελικό νομίζω ότι είναι η Μπαρτσελόνα. Όμως σε έναν ημιτελικό, με έναν προπονητή όπως ο Ίβκοβιτς, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε».

Φεράν Μαρτίνεθ (τεχνικός σύμβουλος Μπαρτσελόνα)

Ο Φεράν για τον ημιτελικό του Ολυμπιακού

«Σε ένα Final 4 μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Πάντοτε ισχύει το ίδιο, ότι δηλαδή καμία ομάδα δεν θέλει να είναι το φαβορί. Νομίζω ότι όπως πάντα, έτσι και φέτος οι ελληνικές ομάδες θα είναι πολύ ανταγωνιστικές. Και επειδή σε αυτές τις διοργανώσεις υπάρχουν πάντοτε εκπλήξεις, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να σκέφτεται μόνο τον ημιτελικό, να είναι συγκεντρωμένη μόνο στον Ολυμπιακό και η συνέχεια θα δείξει».

Ο Φεράν για έναν υποθετικό ελληνικό τελικό

«Σαν μέλος του τεχνικού τιμ της Μπάρτσα, δεν θα ήθελα να δω έναν ελληνικό τελικό, αυτό είναι προφανές. Όμως είναι σαφές ότι πρόκειται για δυο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσά τους στον τελικό, θα ήταν κάτι εντυπωσιακό για τους φιλάθλους. Ο Σπανούλης είναι πολύ μεγάλος παίκτης, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον Διαμαντίδη, οπότε θα επρόκειτο για μια ατομική μονομαχία που θα ξεσήκωνε πάθη! Επαναλαμβάνω όμως, δεν θέλω να σκέφτομαι την πιθανότητα αυτή, γιατί ελπίζω να βρεθούμε εμείς στον τελικό».

Ο Φεράν για τον ημιτελικό της Μπαρτσελόνα

«Η Μπαρτσελόνα φτάνει σε αυτό το Final 4 σε αρκετά καλή κατάσταση, όμως πάντοτε έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται στη διάρκεια της χρονιάς και πατάει πολύ καλύτερα τώρα από ότι στο ξεκίνημα της σεζόν. Εμείς κάναμε μια κοιλιά στην απόδοσή μας πριν λίγο καιρό, κυρίως λόγω τραυματισμών όπως αυτός του Ναβάρο, όμως τώρα βρίσκουμε ξανά τον καλό μας εαυτό».

Πάμπλο Λάσο (προπονητής Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Λάσο για τις ομάδες του Final 4

«Όπως όλα τα Final 4, έτσι και αυτό παρουσιάζεται πολύ ανοιχτό. Θεωρητικά υπάρχει ένα σαφές φαβορί που είναι η ΤΣΣΚΑ με την πολύ καλή σεζόν που έχει κάνει μέχρι στιγμής, σε τελική ανάλυση όμως μιλάμε για ένα τουρνουά όπου πρέπει να κάνεις δυο νίκες. Προσωπικά βλέπω τέσσερις ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά και κάθε μία έχει τις δικές της πιθανότητες».

Σέρχιο Ροντρίγκεθ (παίκτης Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Ροντρίγκεθ για τις ελληνικές ομάδες

«Και οι δυο ελληνικές ομάδες έχουν την απαραίτητη εμπειρία. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτοχος του τίτλου από πέρυσι και ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολύ καλή πορεία φέτος, κυρίως στην τελευταία φάση της Ευρωλίγκας, οπότε βλέπω να έχουν πιθανότητες και οι δύο. Απέναντί τους θα βρεθούν δυο επίσης μεγάλες ομάδες, όμως έχουν πιθανότητες γιατί σε ένα Final 4 μπορεί να συμβεί οτιδήποτε».
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ