2012-05-11 21:47:49
Φωτογραφία για Διώξεις για δικαστικούς, δικηγόρους ακόμα και έναν ιερέα για το κύκλωμα των ακινήτων
Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία σε περισσότερα από 20 άτομα για την αποκαλούμενη υπόθεση του «κυκλώματος ακινήτων» στην οποία φέρεται να εμπλέκονται μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών, ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί, ενώ πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται σε έναν πολιτικό μηχανικό. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, κατά περίπτωση, αφορούν μεταξύ άλλων τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, απάτης, ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, ψευδούς βεβαίωσης, εγκληματικής οργάνωσης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου απέστειλε ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να αποφανθεί εάν θα τεθούν ή όχι σε αργία οι τρεις δικαστικοί που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα
. Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να συνέστησαν περισσότερες από 150 εικονικές εταιρίες, με εμφανιζόμενο αντικείμενο την αξιοποίηση ακινήτων, μέσω των οποίων παραπλανούσαν ιδιώτες, υποσχόμενοι ότι θα μεσολαβούσαν σε υποθέσεις πλειστηριασμών ώστε να αποφευχθούν οι κατασχέσεις με αποτέλεσμα να χάνονται οι περιουσίες των θυμάτων τους. Η δράση του κυκλώματος φαίνεται να ξεκινά πολλά χρόνια πίσω, που βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί ξεπερνούν τη δεκαετία.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, ύστερα από μηνύσεις τραπεζών οι οποίες εντόπισαν ότι μέλη του κυκλώματος κατάφερναν να «παγώνουν» διαδικασίες πλειστηριασμών. Έτσι ξεκίνησαν με δικαστική εντολή καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών, που πραγματοποίησε η ΕΥΠ και ξεπερνούν τις 100.000 σελίδες, από τις οποίες άρχισε να αποκαλύπτεται ο τρόπος δράσης της πολυπληθούς ομάδας. Στις επίμαχες καταγεγραμμένες συνομιλίες γίνονται αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα αλλά και σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήδη με εισαγγελική διάταξη έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα σε τρεις εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα, στον πολιτικό μηχανικό, στον αρχιμανδρίτη και σε ένα δικηγόρο.

prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αυτοκτόνησε πολιτικά...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αυτοκτόνησε πολιτικά...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ