2012-05-11 21:56:24
Φωτογραφία για Der Spiegel: «Το χειρότερο πολιτικό σενάριο σε πέντε σημεία»
Όλες τις πιθανές εξελίξεις μετά το αδιέξοδο που προέκυψε την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα από την επανάληψη των εκλογών μέχρι και την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας, αναλύει σε άρθρο του το περιοδικό Der Spiegel Όπως αναμεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, η αρθρογράφος εκτιμά ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, θα γίνουν εκλογές με πιθανότερες ημερομηνίες την 10η και την 17η Ιουνίου. Υποστηρίζει ότι χωρίς κυβέρνηση, οι πιστωτές δεν θα καταβάλλουν την επόμενη δόση και αυτό θα σήμαινε χρεοκοπία.

Ακόμη εκτιμά ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει εκτός ευρωζώνης, η χώρα θα πρέπει να επαναφέρει την δραχμή με αποτέλεσμα μισθοί και συντάξεις να συρρικνωθούν δραματικά ενώ τρόφιμα, βενζίνη και ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνουν κατά πολύ.

«Οι Έλληνες θα πτώχευαν, οι ουρές μπροστά από τα συσσίτια θα γίνονταν όλο και πιο μεγάλες, οι άνθρωποι θα προσπαθούσαν να εισβάλουν στις τράπεζες για να αποσύρουν όσα χρήματα δεν είναι ήδη στο εξωτερικό, οι ήδη τραυματισμένες ελληνικές τράπεζες θα βρίσκονταν ενώπιον του κινδύνου κατάρρευσης, θα έπρεπε να κλείσουν ή να μπλοκάρουν τα τραπεζικά κεφάλαια», τονίζει η αρθρογράφος.

Μάλιστα προστίθεται ότι σε ένα τέτοιο σενάριο, η ακροδεξιά μπορεί να δημιουργήσει παραστρατιωτικές ομάδες ενώ είναι πιθανό να προκύψει στρατιωτική δικτατορία αν και επισημαίνεται ότι ο ελληνικός στρατός δείχνει αυτή τη στιγμή αδύναμος.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ