2012-05-11 22:56:06
Φωτογραφία για Πως το ξυπνητήρι μας παχαίνει σύμφωνα με νέα έρευνα
Γιατί το ξυπνητήρι μπορεί να διαταράξει τις διατροφικές μας συνήθειες και πως θα αποτρέψουμε αυτήν την εξέλιξη; Σύμφωνα με νέα έρευνα Γάλλων ειδικών η έλλειψη ύπνου αυξάνει την πιθανότητα παχυσαρκίας. Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με έρευνα από τη Γερμανία το ξυπνητήρι μπορεί να διαταράξει τον φυσιολογικό κύκλο ύπνου-αφύπνισης και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Η επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Λυών με επικεφαλής την Δρ Καριν Σπιγκελ θεωρεί πως η έλλειψη ύπνου οδηγεί πιθανότατα στη μείωση της παραγωγής μιας ορμόνης που ελέγχει το αίσθημα του κορεσμού και αυξάνει την παραγωγή ορμόνης που μας «ανοίγει» την όρεξη. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνεδρίου Παχυσαρκίας.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όταν κάποιος κοιμάται λίγες ώρες, αισθάνεται πιο έντονο το αίσθημα της πείνας έως 25% με αποτέλεσμα να καταναλώνει έως 500 θερμίδες περισσότερες τη μέρα. Οι επιπτώσεις από την έλλειψη ύπνου όσον αφορά την όρεξη είναι πιο έντονες στα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κοιμόμαστε τουλάχιστον έξι ώρες κάθε βράδυ, ενω το ιδανικό είναι επτά με οκτώ.
lifezone.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ