2012-05-11 23:41:52
Φωτογραφία για Χτυπούν κόκκινο κατάθλιψη και αυτοκτονίες στην Ελλάδα
Δραματική 22% αύξηση των αυτοκτονιών και 30% αύξηση στα ψυχοσωματικά προβλήματα καταγράφηκαν την τελευταία διετία Παιδιά σχολικής ηλικίας με ψυχοσωματικά συμπτώματα, ενήλικες με κατάθλιψη που οδηγούνται σε απόπειρες αυτοκτονίας, νέοι που στρέφονται στα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι οι κατηγορίες των ανθρώπων που έχουν πληγεί περισσότερο την τελευταία διετία από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σοκ προκαλεί και η καταγραφή ότι κάποια παιδάκια 8 και 9 ετών παρουσιάζουν ακόμα και πόνους στην κοιλιά , στο κεφάλι και στα άκρα χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο προηγούμενο πρόβλημα υγείας. Και αυτό γιατί ζουν μέσα στο σπίτι των γονιών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Αυτό τουλάχιστον επεσήμαναν επιστήμονες σε συνέντευξη τύπου λίγο πριν το 38ο Πανελλήνιο ετήσιο Ιατρικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 16 έως 19 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών κος Σκουτέλης υποστηρίζει ότι έχουν παρουσιάσει 30% αύξηση τα αιτήματα στα νοσοκομεία από ανθρώπους που δυσφορούν αυτήν την περίοδο παρουσιάζοντας διάφορα ψυχικά και σωματικά συμπτώματα.


Οι κύριες αιτίες για την εκδήλωση κατάθλιψης κατά τον κο Λύκουρα , διευθυντή της Β’ Ψυχιατρικής κλινικής στο Αττικό, είναι η μείωση του εισοδήματος και η ανεργία.

Μάλιστα στη Γραμμή Βοηθείας για την κατάθλιψη (210 6515600) τα τηλεφωνήματα των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια έχουν αυξηθεί κατά 27%.

Σύμφωνα με το dete.gr, το προφίλ των ατόμων αυτών είναι είτε άντρες άνεργοι 30 με 45 ετών, είτε άντρες και γυναίκες 18-35 ετών που εργάζονται αλλά έχουν τον φόβο ότι μπορεί κάποια στιγμή να απολυθούν ενώ υπάρχει και η κατηγορία των χωρισμένων γυναικών άνω των 50.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χωρίς φάρμακα από τις 15 Μαϊου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χωρίς φάρμακα από τις 15 Μαϊου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ