2012-05-12 00:27:37
Φωτογραφία για Η ΦΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. 5 ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ 67ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων , η ανθρωποκτονία 67χρονης ημεδαπής, η οποία είχε βρεθεί νεκρή το βράδυ της Τετάρτης (02.05.2012), σε ξενοίκιαστο διαμέρισμα που ανήκε στην ιδιοκτησία της, δίπλα στο σπίτι που έμενε στα Ιωάννινα (Σχετικό το από 03-05-2012 Δελτίο Τύπου).

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για πολυμελή σπείρα αλλοδαπών, υπήκοοι Γεωργίας, που γνωρίζοντας ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές διαμερίσματος που ανήκε στην ιδιοκτησία της. Αφού την οδήγησαν προσχηματικά στο διαμέρισμα για να το ελέγξουν την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει από ασφυξία.

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αυτή, πέντε (5) από τους δράστες, υπήκοοι Γεωργίας (3 άντρες και 2 γυναίκες), ηλικίας 32, 27, 36, 33 και 37 ετών, κατόπιν ενταλμάτων της Ανακρίτριας Ιωαννίνων, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο (2) ομοεθνείς τους (ηλικίας 25 και 43 ετών).


Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη, μαζί με τον 32χρονο και την 37χρονη, το απόγευμα της 02-05-2012, εμφανίστηκαν στο θύμα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να νοικιάσουν το κενό διαμέρισμα που βρίσκεται δίπλα στην οικία της. Αφού εισήλθαν μέσα, μαζί με την 67χρονη, την έδεσαν με μονωτική ταινία στα πόδια, στα χέρια και στ o λαιμό, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το θάνατό της.

Στη συνέχεια, πήγαν στο σπίτι όπου διέμενε η 67χρονη και προσπάθησαν να παραβιάσουν, χωρίς να τα καταφέρουν, ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν κρυμμένο στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, αλλά και αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις παραπάνω δράστες (φυσικοί αυτουργοί) ενήργησαν κατ' εντολή και καθ' υπόδειξη των υπολοίπων τεσσάρων (ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί), με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και άλλα τιμαλφή από την οικία της 67χρονης. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς οι δράστες ενεργούσαν στοχευμένα και είχαν εξασφαλίσει σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος, αλλά και σχετικές με την οικονομική της κατάσταση.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των δύο άλλων δραστών, του 25χρονου και του 43χρονου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Τις αστυνομικές έρευνες διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
makeleio.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ