2012-05-12 00:34:40
Φωτογραφία για Ελπίζω να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ - ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΜΠΛΕΞΕΙ

Την ελπίδα να συγκροτηθεί σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, εξέφρασε την Παρασκευή ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Όλι Ρεν. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία δεν μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, καθώς, όπως είπε, τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία. «Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις» δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν σύντομα να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, για τη δημοσιοποίηση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον οι δυσοίωνες προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, ο κ. Ρεν είπε πως δεν συμφωνεί και συμπλήρωσε ότι τα ελληνικά προβλήματα δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα ζούσε επί μια δεκαετία πέρα από τις δυνατότητές της, βασισμένη στον δανεισμό, κατάσταση η οποία δεν ήταν βιώσιμη και η Ελλάδα έπρεπε να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά της.

Η διεθνής κοινότητα και η Ευρωζώνη υποστήριξαν την Ελλάδα με πολύ σημαντικά ποσά, ώστε η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί σε βιώσιμα επίπεδα, κατέληξε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ