2012-05-12 00:47:02
Φωτογραφία για Αδυναμία εκπαίδευσης των εισακτέων του ΤΕΙ Πειραιά λόγω υποχρηματοδότησης
Αδυναμία να διασφαλίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης στο ΤΕΙ Πειραιά, εάν οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 φθάσουν τους 1500, δηλώνει ο... πρόεδρος του ιδρύματος Λ. Βρυζίδης και προτείνει ο αριθμός τους να μειωθεί στους 760 στα τμήματα ειδικότητας.

«Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι το υπουργείο σας, ακολουθώντας πάντα την ίδια πολιτική με τα προηγούμενα χρόνια, ενέκρινε την εισαγωγή 1.075 φοιτητών στο ΤΕΙ Πειραιά που με αυτούς που εισάγονται με τις ειδικές κατηγορίες ανέρχονται συνολικά στους 1.500 περίπου φοιτητές», τονίζει ο κ. Βρυζίδης σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτης.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το ίδρυμά μας αδυνατεί να εκπαιδεύσει όλους αυτούς τους εισακτέους χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς μόνιμο προσωπικό, χωρίς επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά και συνεχίζει: «Η εφαρμογή της ίδιας πολιτικής με αυτή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας, οδηγεί το ίδρυμά μας στην εξαθλίωση χωρίς δυνατότητα άσκησης της αποστολής του και του ρόλου του».


Επιπλέον, αποδίδει το πρόβλημα λειτουργίας του ΤΕΙ στην υποχρηματοδότηση. Οπως αναφέρει, «το ΤΕΙ Πειραιά, όπως και όλα τα ιδρύματα της χώρας τα τελευταία χρόνια, υποχρηματοδοτούνται εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης». Σημειώνει ακόμη ότι η κατάσταση χειροτερεύει «και από το γεγονός της συνεχούς αποχώρησης του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς δυνατότητα αντικατάστασής του από νέες προσλήψεις».

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ