2012-05-12 09:33:49
Φωτογραφία για Τρέλανε όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός
Ποιος να περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε στο Final 4; Ποιος να περίμενε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έφταναν στον τελικό της Euroleague; Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέτρεψε όλα τα εις βάρος της προγνωστικά και απέδειξε ότι τα χρήματα δεν είναι το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας...

Μόνο με καλούς οιωνούς δεν ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό. Ένα ριζικά ανανεωμένο ρόστερ και ένα χαμηλό μπάτζετ είθισται ν’ αποτελούν τροχοπέδη για οποιαδήποτε ομάδα που έχει μάθει ν’ αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως η Euroleague. Όχι όμως για τον Ολυμπιακό. Αυτό, τουλάχιστον, αποδεικνύεται από τη συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Πόσο μάλλον μετά την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης;

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει στις τάξεις του έναν μεγάλο ηγέτη, όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ωστόσο στηρίχθηκε αρκετά στους υπόλοιπους, οι οποίοι συνέθεσαν, σύμφωνα με τους «ειδικούς», ένα χαμηλότερο ποιοτικά ρόστερ. Τελικά, μόνο έτσι δεν ήταν. Τα χρήματα και τα υψηλά συμβόλαια δεν είναι από μόνα τους ικανά για να στείλουν μια ομάδα στον τελικό της καλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.


Ικανά είναι η ομοιογένεια, το πάθος, η «δίψα», η ενέργεια, η ομαδικότητα, ένας καλός προπονητής, η αποδοχή των ρόλων από τους παίκτες και μια διοίκηση κοντά στην ομάδα.

Τα… κερασάκια στην «τούρτα» ήταν η σεμνότητα και η ταπεινότητα που χαρακτηρίζει τους περισσότερους παίκτες, ενδεχομένως και ως αποτέλεσμα των όσων έχει ζητήσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Όπως και να έχει, οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός ότι έβγαλαν «νοκ άουτ» ομάδες μεγαθήρια του ευρωπαϊκό μπάσκετ, δεν προκάλεσαν και δεν έθεσαν, τουλάχιστον δημόσια, ποτέ υψηλούς στόχους, όπως η κατάκτηση της Euroleague.

Το ίδιο κάνουν και από χθες (11/5) το βράδυ, μετά την πρόκριση στον τελικό. Ο συνδυασμός των παραπάνω ενδέχεται να τους οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης και ας μην το «φωνάζουν» στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.
Onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ