2012-05-12 11:26:14
Φωτογραφία για Στις 13:00 στον Παπούλια ο Βενιζέλος για να του επιστρέψει την εντολή
Την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που καθιστά τις εκλογές σχεδόν αναπόφευκτες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  επιστρέφει τη διερευνητική εντολή το μεσημέρι του Σαββάτου, στη 1:00, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πλέον δρομολογείται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια όμως η εξεύρεση χρυσής τομής φαίνεται να είναι σχεδόν απίθανη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο ότι αρνήθηκε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σχηματισμό κυβέρνησης με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ , λέγοντας ότι «ο κ. Βενιζέλος επέμενε στην πρόταση για κυβέρνηση με δική μας συμμετοχή που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Την άρνηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ελληνικό λαός την Κυριακή.


«Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς δεν κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο κ. Σαμαράς γίνεται κουραστικός διαβάλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δικοί μας ομοϊδεάτες στην ΕΕ στάθηκαν στο πλευρό του λαού. Ας αφήσει ο κ. Σαμαράς την καραμέλα περί δραχμής» είπε μεταξύ άλλων.

«Μετά την μετατόπιση του κ. Κουβέλη και την ευθυγράμμιση των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά έχουμε μπροστά μας τρία κόμματα υπέρ της συγκυβέρνησης. Εμείς κοιτάμε το λαό στα μάτια. Δεν μιλάμε με δύο γλώσσες» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: «Να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε αμέσως μετά ότι «ο λαός την Κυριακή μας είπε ότι θέλει να αποκτήσει πάλι προοπτική».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «με τον κ. Κουβέλη και τον κ. Σαμαρά προκύπτει σύμπτωση επί της αρχής για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αυτό είναι εφικτό λόγω της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI. Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για το κυβερνητικό σχήμα. Η εκλογική άνοδος ενός κόμματος συνεπάγεται αυξημένη ευθύνη».

Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε τι θα αλλάξει αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα στη φάση των διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας «να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα».

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία

Σφοδρή επίθεση εναντίον του επικεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ απαντώντας στις αιχμές που άφησε κατά του Αντώνη Σαμαρά Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή, ο κ. Τσίπρας τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης και οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία για κυβέρνηση της αριστεράς»

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και η ΔΗΜΑΡ, απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τη σταθερότητα των θέσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική. Εάν ο κύριος Τσίπρας θέλει να "αγωνιά" για τη δεδομένη σταθερότητα της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη είναι δικό του πρόβλημα και επικοινωνιακή του αγωνία» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά στην ανακοίνωσή της.

«Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς» καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή:newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ