2016-02-16 00:03:22
Φωτογραφία για “Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς με φτάσει και με ξεπεράσει θα είμαι ο πρώτος που θα το χαρώ με όλη μου την καρδιά»
Ο σημαντικότερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών φιλοξενήθηκε... στη ραδιοφωνική εκπομπή του Focus fm, Game of Tennis και παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη. Ο 38χρονος Έλληνας πρωταθλητής μίλησε αναλυτικά για τη σχέση του με το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού τένις, τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον οποίο συνεργάζεται πολύ στενά τους τελευταίους μήνες. Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, που όπως είπε βρίσκεται κοντά στον 18χρονο άσσο έχοντας συμβουλευτικό ρόλο, μίλησε για τα πρόσφατα τουρνουά που συμμετείχαν οι δυο τους στην Αυστραλία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι το «next big thing» στην ελληνική αντισφαίριση. Στην ερώτηση μάλιστα αν θα είναι αυτός ο επόμενος "Κωνσταντίνος Οικονομίδης" που θα τον θαυμάσουμε σε Grand Slam και μεγάλες διοργανώσεις, η απάντηση του μοναδικού Έλληνα που έχει αγωνιστεί σε τρία κυρίως ταμπλό major ηταν ξεκάθαρη: "Αν ο Στέφανος με φτάσει και με ξεπεράσει θα είμαι ο πρώτος που θα το χαρώ με όλη μου την καρδιά"!


Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης στάθηκε και στη δική του επιστροφή στην αγωνιστική δράση, λέγοντας ότι απολαμβάνει ιδιαίτερα τη συμμετοχή του σε σημαντικά τουρνουά και θα συνεχίσει να αγωνίζεται γιατί αυτό απολαμβάνει περισσότερο από κάθε άλλο.

Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, σχολιάζοντας το πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε στο παγκόσμιο τένις για στημένους αγώνες, με πιθανή συμμετοχή ακόμα και κατόχων τίτλων grand slam, είπε πως προφανώς και δεν τιμούν κανέναν αυτές οι σκιές, καθώς αμαυρώνουν τόσο το άθλημα, όσο και τη φήμη ορισμένων τεράστιων αθλητών, αλλά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "δυστυχώς αυτά συμβαίνουν". Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που πήρε ξεκάθαρη θέση κατά αυτής της πρακτικής, είπε πως υπάρχουν πολλοί αθλητές ιδιαίτερα σε χαμηλότερα rankings, που για βιοποριστικούς λόγους υποκύπτουν στον πειρασμό να "στήσουν" ένα παιχνίδι. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης τα φαινόμενα αυτά είναι πιο συχνά σε μικρότερα τουρνουά, όπως είναι τα challenger. Λύση στο εν λόγω θέμα, θα μπορούσε να είναι, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη, ένα οικονομικό fair play από πλευράς της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία θα πρέπει να μοιράζει τα prize money των τουρνουά με τέτοιο τρόπο που να δίνεται η δυνατότητα να τα διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίχτες.

Τέλος ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης δεν θα μπορούσε να μη σταθεί στην χειρότερη, αλλά και στην καλύτερη στιγμή της μέχρι στιγμής καριέρας του και να αποκαλύψει ποιοι αγώνες και γιατί έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένοι στη μνήμη του. Ακούστε τι είπε στην εκπομπή Game of Tennis ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης στο παρακάτω λινκ:
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ