2016-02-15 23:59:10
Φωτογραφία για Άναψε φωτιές ο Μπογδάνος στη Ζάκυνθο
Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Κωνσταντίνος Μπογδάνος άναψε "φωτιές" με το σχόλιο του για τον Διονύσιο Σολωμό πριν από λίγες ημέρες στην απογευματινή εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος είπε: «Εκτός από όλα τα άλλα που τον έκαναν βαθιά αντιπαθητικό σε πάρα πολλούς στην εποχή του, ήταν και Εβραίος στην καταγωγή.

Δεν το λέω εγώ, ψάξτε τους φιλολόγους. Εγώ απλά περιγράφω. Έμαθε ότι μαμά του δεν ήταν η κυρία με την οποία ήταν παντρεμένος ο κόμης πατέρας του, αλλά η υπηρέτρια. Μεγαλώνει σε μια περίεργη κατάσταση, μέχρι που στα 5 πέθανε η σύζυγος του μπαμπά και τον έστειλαν στην Ιταλία, σε έναν άλλο κόμη, που του ήταν εύκολο γιατί η μητρική του γλώσσα ήταν τα ιταλικά. Ο Ηλίας Πετρόπουλος, ο μεγάλος αυτός λαογράφος, λέει πως ο Σολωμός ήταν Εβραίος, ομοφυλόφιλος, μασόνος και αλκοολικός». Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων της Ζακύνθου που αποτυπώθηκαν ακόμη και πριν από την έναρξη γυναικείου ποδοσφαιρικού αγώνα.

                                                                             

Συγκεκριμένα - όπως ανέφερε το site Zantemats - πριν την σέντρα του αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Δόξα Πηγαδακίων και Απόλλωνα Ερέτριας οι παίκτριες των δύο ομάδων προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία για ένα λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να δείξουν την αντίθεσή τους στα όσα ειπώθηκαν για τον Ζακυνθινό λογοτέχνη.
athlitikotetradio
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ