2016-02-19 02:11:07
Φωτογραφία για Νίκος Δένδιας: Επί ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εφάρμοζε το νόμο μου για τα κόκκινα δάνεια και έλεγε ότι θα φέρει καλύτερο. Τώρα δίνει τα δάνεια στα funds
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της... Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega » που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Ο κ. Σγουρίδης είπε την αλήθεια για τον κ. Τσίπρα. Αν τον «ντουφεκίσουν» θα είναι απόδειξη της υποκρισίας του πολιτικού συστήματος.

· Η κυβέρνηση υποστηρίζει αναληθώς ότι αυτά έλεγε η συμφωνία. Ο πρωθυπουργός μιλούσε για παράλληλο πρόγραμμα από το οποίο δεν έκανε τίποτα.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εφάρμοσε τίποτα από το νόμο μου από τα κόκκινα δάνεια επί ένα χρόνο και το πρώτο μέτρο που έφερε είναι να τα δώσει στα funds.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε funds και έφτυνε και τώρα δίνει μεγάλο μέρος τους σε αυτά, ενώ θα έπρεπε να είναι το «τελευταίο καταφύγιο» και μόνο.


· Τα funds έχουν από τον κανονισμό λειτουργίας τους ως στόχο τουλάχιστον 20% κέρδος. Αυτό σημαίνει ότι θα προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις.

· Δεν μπορεί η μοναδική επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα να είναι τα funds, ειδικά τα βραχυπρόθεσμα που επιδιώκουν γρήγορο κέρδος.

· Ελπίζω τουλάχιστον να μην φτάσουν να τα funds και στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, παρότι είναι βέβαιο ότι θα τους τα ζητήσουν.

· Τα funds γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το πώς θα είναι κερδοφόρα.

· Επί ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εφάρμοζε το νόμο μου για τα κόκκινα δάνεια και έλεγε ότι θα φέρει καλύτερο. Τώρα δίνει τα δάνεια στα funds!

· Είμαι πολύ προσεκτικός σε θέματα κρίσεων, αλλά σε αυτές τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει μία “οσμή” άλλων προτεραιοτήτων και πολλές απορίες. Αν τις προσθέσει κάποιος στο πώς έχει λειτουργήσει η κυβέρνηση σε άλλα θέματα, αρχίζει και αναρωτιέται τι γίνεται.

· Ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι ένας εξαιρετικός αξιωματικός και ένας πολύ καλός “αγωγός” για την ΕΛ.ΑΣ. στη νέα γενιά.

· Ακούμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο ΠΑΣΟΚ επί 25 χρόνια να λένε ότι είναι το «καινούργιο» και να καταγγέλλουν το «παλιό»!

· Η κυβέρνηση επιχειρεί σε μία ασθενή οικονομία μία νέα αφαίμαξη με το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Έτσι δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ.

· Με οικονομία στο - 0,7% και με λιγότερα δημόσια έσοδα κατά 600 εκ. ευρώ, παρά την αύξηση φόρων, έχουμε μπει ξανά σε έναν κύκλο ύφεσης

· Στο τέλος του ’14 μπορεί η κοινωνία να μην το είχε καταλάβει ακόμη, αλλά η οικονομία είχε αρχίσει να επιστρέφει στην ανάπτυξη.

· Αυτό που σίγουρα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση ήταν να μην αύξανε τις δημόσιες δαπάνες με 458 εκ. ευρώ, με διορισμούς από εδώ κι από εκεί.

· Η αγορά στενάζει. Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% σε μία οικονομία σε ύφεση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ