2016-02-25 22:38:37
Φωτογραφία για Ευθύνες για την « απόδραση» των 400 προσφύγων από τα Διαβατά ρίχνει το Υπ. Εσωτερικών στο… Αμύνης ( Φωτό και Βίντεο)
Του Μιχαήλ Λιάπη

Φωτογραφίες – Βίντεο:Taifer

Απορίας άξιο είναι το γεγονός της σημερινής «απόδρασης» των 400 και πλέον προσφύγων κυρίως συριακής καταγωγής σύμφωνα με πηγές, από το στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» - κέντρο προσωρινής φιλοξενία στα Διαβατά, την ώρα που όπως λένε οι αρχές « οι πύλες του στρατοπέδου είναι 24 ώρες ανοιχτές για τους πρόσφυγες». Οι πρόσφυγες, που φέρεται να άνοιξαν τρύπες στην συρμάτινη περίφραξη στο χώρου, ξεκίνησαν πεζή προς την Ειδομένη, με σκοπό να αποχωρήσουν από την χώρα μας. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες που έχουν ξεκινήσει υπάρχουν αρκετά μικρά παιδιά.

Ευθύνες στο Υπ. Εθν. Αμύνης για την « απόδραση» ρίχνει το Υπ. Εσωτερικών

Την εύθηνη για την απόδραση των περίπου 400 ατόμων την φέρει το υπουργείο Εθνικής άμυνας, - καθ ότι αρμόδιο για το κέντρο- σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, Σάκης Παπαθεμελής, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε, ότι «όσοι βρίσκονται στο κέντρο δεν είναι υπό κράτηση, όσο και αν προσπαθούν οι υπεύθυνοι του κέντρου να τους κρατήσουν εκεί». Δήλωση, που ενδεχόμενος να έχει πολλούς αποδέκτες στα εσωτερικά της συγκυβέρνησης.


Για την Ιστορία

Οι πρόσφυγες, πάνω από 2000 άτομα, και συγκεκριμένα 2125 σύμφωνα με πηγές, κατέφθασαν σταδιακά στον χώρο του στρατοπέδου από τις 06:00 το πρωί της Τέταρτης με λεωφορεία, στην συνέχεια καταμετρήθηκαν, παρασχέθηκαν τρόφιμα, και υγειονομική κάλυψη, ιματισμός κλπ, διανυκτέρευσαν και σήμερα το πρωί ορισμένοι εξ αυτών το «έσκασαν» ( ενώ οι πόρτες ήταν «ανοιχτές» για να μεταβούν με τα πόδια στης Ειδομένη, και εν συνεχεία στην Ευρώπη.

 

ΠΗΓΗ: http://www.seleo.gr/thessalonikh/204479-efthynes-gia-tin-apodrasi-ton-400-prosfygon-apo-ta-diavata-rixnei-to-yp-esoterikon-sto-amynis-foto-kai-vinteo#.Vs9io-ZS33s
kranos
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ