2016-02-29 11:30:24
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΙ... ΑΡΓΟΚΑΡΟΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ;
Φοβερός Νίκος Αλέφαντος για ακόμα μία φορά, σχολιάζει στο "sportdog" τα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ δεν παρέλειψε ν'αναφερθεί και στο ευρωπαϊκό!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : 

Θα ξεκινήσουμε ανάποδα, με το ματς που έρχεται την Τετάρτη για το Κύπελλο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει 5-3-2 με τον Μακ μπροστά και τον Μυστακίδη, γρήγοροι παίκτες, γενικώς ο ΠΑΟΚ βγάζει γρήγορα παικτάκια. Πίσω όμως δεν παίζει καλά το 5-3-2 και δεν έχει και τα στόπερ για να το υποστηρίξει έτσι όπως αμολάει τους ακραίους μπροστά. Με Βίτορ, Χατζηισαϊα και Τζαβέλα. Στις πτέρυγες Λέοβατς και Κίτσιου που είναι καλός, με χαφ Τσίμιροτ ο οποίος μου αρέσει πολύ και Άντονις αυτός ο καινούργιος, ή Κάτσε, έχουν και τον Τζιόλη, θα δούμε ποιους θα διαλέξει. Μπροστά από τα δύο χαφ θα βάλει τρίτον τον Πέλκα.

Γενικώς ο ΠΑΟΚ με δικαιώνει στα όσα τους έλεγα και με κοιτούσαν σαν εξωγήινο. Όταν εγώ τους έλεγα ότι με Αθανασιάδη δεν θα δουν προκοπή, τον αποθεώνανε τότε
. Όταν εγώ απ΄ την αρχή τους έλεγα στείλτε τον Μπερμπάτοφ σπίτι του από τώρα να γλιτώσετε λεφτά, πάλι με έβριζαν. Και τελικά έφτασαν να το δούνε και να παίζουν χωρίς Αθανασιάδη και χωρίς Μπερμπάτοφ! Τους είδα με τον Αστέρα, καλοί ήτανε. Βέβαια, ο Αστέρας έπαιζε κι αυτός 5-3-2 με τρία στόπερ που ο Σινάνογλου ήταν πιο γρήγορος αν τρέχανε κατοστάρι! Τι αργοκαρούτες ήταν αυτές;

Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει πιο γρήγορος αλλά για να διεκδικήσει τίτλο πρέπει να πλαισιώσει τα νέα παικτάκια που βγάζει με τέσσερις παικταράδες. Στόπερ, χάφαρο, εξτρέμ και σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός αν είναι καλός θα τον αποκλείσει τον ΠΑΟΚ. Είναι καλύτερη ομάδα. Πήρε το 6ο πρωτάθλημα σερί ο Μαρινάκης με περίπατο από τον Φλεβάρη. Μπορεί να αφήσει εποχή και να πάρει άλλα δύο σερί σπάζοντας το ρεκόρ του Κόκκαλη. Διότι ο Κόκκαλης σταμάτησε τα σερί μετά το 7ο. Ο Μαρινάκης μπορεί να πάρει άνετα 8 σερί. Και μετά να απειλήσει το άλλο ρεκόρ του Κόκκαλη, τα 12 συνολικά πρωταθλήματα που πήρε ο μεγαλύτερος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού. Νέος σε ηλικία είναι ο Μαρινάκης, εγωιστής είναι, φανατικός Ολυμπιακός είναι, μπορεί να το κάνει. Ήδη πήρε τα μισά.

Μην υποτιμήσει ο Σίλβα και οι παίκτες το Κύπελλο, το θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού το Κύπελλο, ήδη ο Ολυμπιακός έχει κάνει κοιλιά, θα είναι άσχημο κλείσιμο της χρονιάς να πανηγυρίσει άλλος αυτόν τον τίτλο.

Ο Πογιέτ επίσης με δικαιώνει αφού από την αρχή επέλεξα προπονητές. Μετά τα δύο πρώτα ματς βγήκα και είπα και το επαναλάμβανα σταθερά: Πολύ καλό προπονητή επέλεξε η ΑΕΚ, αντίθετα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού που δεν τον πιστεύω. Το μικρότερο μπάτζετ με διαφορά έχει ο Πογιέτ από τους αντιπάλους της ΑΕΚ. Δείτε παίκτες απέναντι στον Παναθηναϊκό να πέσετε κάτω: Μπαρόχα λέει. Μπακάκης. Άρθο. Τραγικός ο Άρθο, πηγή κινδύνων ήταν. Κολοβέτσιος. Ντίντακ. Σιμόες. Γιόχανσον σε κακή κατάσταση. Πλατέλας, έλα μωρέ με τον Πλατέλα. Πέκχαρτ. Ανύπαρκτος φορ.

Κι όμως κύριοι με αυτό το υλικό ο Πογιέτ έχει κερδίσει όλα τα ντέρμπι και έχει την ΑΕΚ δεύτερη με 7 βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό. Και του κάνουν κριτική κάποιοι, πάρτε ρε εσείς αυτό το υλικό και πηγαίντε να σηκώσετε το Τσάμπιονς Λιγκ!

Είναι ξύπνιος προπονητής ο Πογιέτ. Πρώτα απ΄ όλα γιατί στήνεται ωραία και φυλάει την άμυνα. Όπως όλοι οι καλοί προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και επειδή θέλει να κερδίζει, να παίρνει τα αποτελέσματα, και αφήνει την ωραία μπάλα για τους ...πατατάκηδες. Τι ωραία μπάλα να παίξεις με τον Άρθο και τον Πλατέλα;

Στην αρχή πάντως δεν το μέτρησε καλά το ματς με τον Παναθηναϊκό ο Πογιέτ. Αλλά το διόρθωσε στη συνέχεια. Αντίθετα ο προπονητής του Παναθηναϊκού, αυτός ο ...Τσαπατσόνι, για μία ακόμα φορά με τις αλλαγές του χάλασε την ομάδα του! Είναι φοβερό αυτό το πράγμα. Όποτε κάνει αλλαγές αυτός ο άνθρωπος χαλάει την ομάδα του!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος μέχρι το σημείο που έκανε τις αλλαγές ο Πογιέτ και ο ...Τσαπατσόνι. Όμως ο Μπεργκ έχει πέσει και τον προλαβαίνουν πια. Αν δεν σκοράρει ο Μπεργκ οι άλλοι είναι λίγοι ως παίκτες για να σκοράρουν. Είναι δύσκολοι στο γκολ οι άλλοι.

Πάει και βάζει ο Στραπατσόνι τον Βιγιαφάνες πάλι στα άκρα αλλαγή, ρε δεν τραβάει εκεί, δεν το έχουμε πει; Δεν το βλέπεις; Βάζει πάλι αυτόν τον Μαμούτε, να πέσεις κάτω. Και ενώ τα σέντερ μπακ του ΠΑΟ πήγαιναν καλά, χαραμίζει αλλαγή να βάλει τον Κουτρουμπή μπροστά τους, βαρύ κορμί.

Αντίθετα ο Πογιέτ πετάει έξω ταυτοχρόνως Πέκχαρτ και Πλατέλα, βάζοντας ταυτοχρόνως Τζιμπούρ και Αραβίδη. Και αλλάζει η ΑΕΚ.

Και δεν επιτρέπεται, κύριε Στραπατσόνι, να βάζεις Βλαχοδήμο στο τείχος. Δεν τον ξέρεις, δεν σου έχουν πει, δεν έχεις καταλάβει τι μυαλά κουβαλάει; Εξ αιτίας του μυαλού του δεν αξιοποίησε το καταπληκτικό ταλέντο που είχε. Μου είχε βγάλει τα μάτια με τα προσόντα του, γρήγορος σίφουνας, ντριμπλέρ, σωματικά προσόντα, όχι τάπας. Αλλά δεν προχώρησε ψηλά, λόγω του μυαλού του προφανώς. Τι τον βάζεις λοιπόν στο τείχος; Άμα ήταν λίγο πιο πίσω, θα σου έκανε πέναλτι. Αλλά και εκεί που ήταν, σου έκανε το μοιραίο φάουλ από το οποίο έφαγες το γκολ, σου έφερε να στηθεί η μπάλα έξω από την περιοχή σου.

Τι δουλειά έχεις εσύ στο τείχος, φύγε! Κάποιος πρέπει να του το πει. Στο τείχος βάζουμε σκληροτράχυλους που δεν φοβούνται να φάνε την μπάλα στη μάπα. Όχι να πηδάνε με τα χέρια ψηλά.

Επίσης πολύ καλή η αλλαγή του Πογιέτ που έβγαλε τον Γιόχανσον και πέρασε τον Τζανετόπουλο σαν έξτρα κόφτη μπροστά από τα δύο στόπερ διότι πελαγοδρομούσε ο Άρθο. Και το έκανε αυτό επειδή είχε το σκορ μαζί του, είχε ήδη το 1-0 και ήθελε να το κρατήσει.

Βλέπω απειθαρχία επίσης στον Παναθηναϊκό, με το παραμικρό τρέχουν επάνω στο διαιτητή, άναρχους τους βλέπω.

Ο Ολυμπιακός ήταν γρήγορος με τη Βέροια αλλά όλα τα λεφτά ήταν ο Φουστέρ. Αδικημένος ο Φουστέρ από τον προπονητή του, πρέπει να παίξει στο Κύπελλο. Εκπληκτικός ήταν.

Ο Ολυμπιακός είχε μέσα Βούρο, Κολοβό, Τσιμίκα, έβαλε πάλι και το νεαρό Σέρβο, αργός σας λέω, αργός. Τον έβγαλε αλλαγή. Αν είχε άλλους τέσσερις μικρούς τέτοιους ο Ολυμπιακός στη σύνθεση, θα έχανε και από την Αγία Ελεούσα.

Ο Τσιμίκας πάντως μου αρέσει, γρήγορος είναι, θρασύς. Ο Κολοβός πρέπει να δυναμώσει, ενώ ξέρει μπάλα τον ακουμπάνε και πέφτει κάτω.

Όταν μιλάμε πάντως για μικρούς εδώ, μελαγχολείς, είδα έναν 18χρονο στη Μάντσεστερ και μου έβγαλε τα μάτια, μου θύμισε Μπεστ, αυτός ο Ράσφορντ. Την καθάρισε την Άρσεναλ και έκανε δώρο στη Λέστερ. Δύο γκολ έβαλε ο μικρός με το που έπαιξε στο Γιουρόπα Λιγκ και τώρα έβαλε άλλα δύο στην Άρσεναλ στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ. Παίκταρος.

Ο Βενγκέρ τα ίδια μια ζωή. Ωραία μπάλα, πατατάκια, αλλά πρωτάθλημα δεν παίρνει αφού δεν δίνει το απαραίτητο βάρος στην άμυνα. Ο Φέργκιουσον το έκανε και έπαιρνε τους τίτλους.

Όταν μιλάμε για άμυνα, δείτε και τη Γιουβέντους, με ένα χαλύβδινο 5-3-2 έχει κάνει πάλι ένα τρομερό σερί και θα τους πάρει ξανά το πρωτάθλημα. Αυτή είναι υποδειγματική ομάδα στο πώς πρέπει να παίζεται το 5-3-2.

Δείτε και τον Σιμεόνε ο οποίος παίζει υποδειγματικά την άμυνα, με ένα 4-4-2 πώς καθάρισε σαν αβγό τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη και την έδιωξε από τον τίτλο. Σεμινάριο μιλάμε. Η καλύτερη άμυνα στους αριθμούς η Ατλέτικο νίκησε μέσα στην έδρα της Ρεάλ την καλύτερη επίθεση στους αριθμούς. Τρίτη συνεχόμενα χρονιά πάει εκεί μέσα και τους νικάει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ