2016-02-29 11:51:06
Φωτογραφία για Να γιατί τα σκίαστρα στα παράθυρα των αεροπλάνων πρέπει να είναι ανοιχτά σε απογείωση-προσγείωση
Όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο γνωρίζουν ότι οι αεροσυνοδοί ζητούν πάντα στην απογείωση και την προσγείωση να έχουν ανοιχτά τα σκίαστρα από τα παράθυρα Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η απάντηση κρύβεται στη λέξη «ασφάλεια».

Όπως εξηγούν οι ειδικοί σε καταστάσεις ανάγκης το πλήρωμα του αεροσκάφους έχει στη διάθεσή του μόλις 90 δευτερόλεπτα να εκκενώσει το αεροπλάνο. Προκειμένου ο στόχος αυτός να επιτευχθεί το πλήρωμα αφενός προετοιμάζει τους επιβάτες και αφετέρου πρέπει να έχει τη δυνατότητα να βλέπει τι συμβαίνει στις θέσεις των επιβατών για να εκτιμήσει την κατάσταση.

«Οι επιβάτες συνήθως ενημερώνουν το πλήρωμα άμεσα για το αν συμβαίνει κάτι. Σε περίπτωση ξαφνικής ανάγκης κάθε δευτερόλεπτο μετράει. ΕΠομένως αν τα σκίαστρα είναι ανοιχτά τότε το πλήρωμα μπορεί να δει τις εξωτερικές συνθήκες και έτσι να αποφασίσει ποιες εξόδους κινδύνου μπορεί να χρησιμοποιήσει για την εκκένωση του αεροπλάνου» εξηγούν οι ειδικοί.

Όπως λένε αν έχεις συνηθίσει σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού πριν από ένα ατυχές γεγονός έχεις 1.000 φορές καλύτερη οπτική ικανότητα σε σχέση με το αν ήσουν στο «μαύρο σκοτάδι» και είχες στη διάθεσή σου μόλις 90 δευτερόλεπτα για να αποβιβαστείς από το αεροσκάφος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ