2016-03-01 12:21:11
Φωτογραφία για Νησίδα ανθρωπιάς τα Τρίκαλα για τους πρόσφυγες
Τα Τρίκαλα έστειλαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος τους παλμούς της... ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, με μια ξεχωριστή κινητοποίηση αλληλοβοήθειας στο κλειστό Γυμαναστήριο της Μπάρας όπου φιλοξενήθηκαν 300 περίπου πρόσφυγες από τη Συρία, μέχρι την προώθησή τους, νωρίς χθες το απόγευμα, στην Ειδομένη. Μια κινητοποίηση που αποδεικνύει ότι παραμένει ζωντανό το ιστορικό κύτταρο πολυπολιτισμικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς του ελληνισμού. Με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Παπαστεργίου και σύνολη τη Δημοτική Αρχή να επιδεικνύουν υποδειγματικά αντανακλαστικά διαχείρισης της κρίσης, στο τοπικό επίπεδο και με τους πολίτες των Τρικάλων να προστρέχουν ολοπρόθυμα με μια αυθόρμητη και μαζική προσφορά αλληλεγγύης σε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, σκεπάσματα και εθελοντική εργασία. 

Με τους Εθελοντές του Δήμου Τρικάλων, τις Ερυθροσταυρίτισσες και δεκάδες άλλους εθελοντές και εθελόντριες στην πρώτη γραμμή της προσφοράς
. Ανάμεσά τους και Τρικαλινοί γιατροί πολλών ειδικοτήτων, νοσηλευτές και εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας. Μεγάλο αλλά αξιοσημείωτα επιτυχές στη διεκπεραίωσή του το οργανωτικό βάρος για τον εντεταλμένο για τον Εθελοντισμό, Δημοτικό Σύμβουλο, Οδοντίατρο Μιχάλη Λιάππα. Στις τάξεις των Εθελοντών και ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας Χρίστος Λιάπης που έσπευσε για την ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους κατατρεγμένους από τις εμπόλεμες συγκρούσεις, τις κακουχίες και την απίστευτη ταλαιπωρία της επικίνδυνης και περιπετειώδους διαδρομής συνανθρώπους μας. Μεταξύ τους, επίτοκες γυναίκες με ορατό τον κίνδυνο της επιλόχειας κατάθλιψης, πατέρες που καταρρέουν ψυχολογικά μπροστά στις μελλοντικές αβεβαιότητες που επιφυλάσσει το ταξίδι για τις οικογένειές και τα παιδιά τους, όπως ο μικρός Γκιλντάζ που με το χαμόγελό του, παρά την ταλαιπωρία του ιδίου, της οικογένειας και της πατρίδος του, στέλνει ακτίνες ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους μας αποτελώντας την καλύτερη επιβράβευση της συνολικής προσπάθειας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ