2016-03-02 11:47:38
Φωτογραφία για Η έκκληση του Γιούνκερ για τη διάσωση της Σένγκεν...
Οι Βρυξέλλες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κινητοποιούνται για την διάσωση της Σένγκεν, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" αποκαλύπτοντας ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα απευθύνει σήμερα δραματική έκκληση στις χώρες μέλη της Ε.Ε. για να κινητοποιηθούν άμεσα προκειμένου να μην καταρρεύσει η συνθήκη.  

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο το περιεχόμενο του οποίου έχει διαρρεύσει στη γαλλική εφημερίδα, ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να ζητήσει σήμερα από τους "28" να κινητοποιηθούν με στόχο της σωτηρία της συνθήκης Σένγκεν.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τα κράτη μέλη έτσι ώστε να μπορέσουν οι Βρυξέλλες στα τέλη Μαρτίου να ανακτήσουν τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.   Η δραματική έκκληση Γιούνκερ είναι επίσης μία ομολογία ότι δέκα μήνες αφότου ανέλαβε τα ηνία της της Κομισιόν, υπάρχει πολιτική ανικανότητα, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.    


Το έγγραφο 14 σελίδων αναμένεται να να κυκλοφορήσει σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την "Le Figaro". Η ελεύθερη διακίνηση ατόμων είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ευρώπης, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο και επισημαίνεται ότι η κίνηση του Γιούνκερ έρχεται πέντε μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό με τη συμμετοχή της Τουρκίας.    

Την ίδια ώρα, η αμερικανική εφημερίδα " Wall Strett Journal"  επισημαίνει ότι η, Ανγκελα Μέρκελ έγινε ο απρόσμενος σύμμαχος της Ελλάδας στο προσφυγικό. Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την Αθήνα προκάλεσαν την έκπληξη του αρθρογράφου ο οποίος μάλιστα επισημαίνει ότι η στάση της Μέρκελ στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει το προσφυγικό δεν ήταν αναμενόμενη. Ωστόσο, της έχει αποφέρει καρπούς καθώς στο εσωτερικό της Γερμανίας έχει ενισχύσει την δημοτικότητά της.  

Στον γερμανικό Τύπο,  αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος κάνει προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών στην πατρίδα του τον Απρίλιο ανεβάζοντας επικίνδυνα τους τόνους απέναντι στο Βερολίνο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό "Focus", η δήλωση Φάιμαν ότι οι πρόσφυγες πρέπει να πηγαίνουν απευθείας από την Ελλάδα στη Γερμανία ρίχνει κι άλλο φιτίλι στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ