2016-03-03 12:51:11
Φωτογραφία για Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ίδρυσε στην Κύπρο την «Charlie Airlines»
Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ίδρυσε στη Κύπρο την εταιρεία «Charlie Airlines», με... στόχο να λειτουργήσει στην αγορά της ΕΕ όπως δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της S7, Vladislav Filev.

Ο κ. Filev ανέφερε πως στη δεκαετία του 1970 το όνομα «Τσάρλι» ήταν ένα δημοφιλές βρετανικό όνομα που χρησιμοποιείτο για να αποκαλέσεις τους Κύπριους μετανάστες που εγκατέλειψαν το νησί μετά την κατοχή του από την Τουρκία.

Ανέφερε ότι η νέα εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις από Κύπρο σε ευρωπαϊκές χώρες και ότι οι πτήσεις μπορεί να αρχίσουν από φέτος.

Η νέα αεροπορική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει δύο αεροσκάφη τύπου Α319 από τον στόλο της S7.

Όπως είπε, Ρώσοι μέτοχοι κατέχουν περίπου το 40% της νέας εταιρείας, ενώ το 60% θα κατέχεται από ευρωπαίους επενδυτές, τους οποίους αρνήθηκε να κατονομάσει.

Ο κ. Filev δεν ανέφερε κατά πόσον το μερίδιο που κατέχει στη νέα αεροπορική εταιρεία είναι μέσω κάποιας από τις εταιρείες που ελέγχει.


Εξήγησε ότι οι Ρώσοι μέτοχοι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ευρωπαϊκή εταιρεία χωρίς τη συμμετοχή ξένων επενδυτών, λόγω των σκληρών απαιτήσεων της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, EASA.

Πρόσθεσε ότι η νέα εταιρεία θα βοηθήσει την ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 να λειτουργήσει στην Ευρώπη εντός της ζώνης της EASA, η οποία θα δώσει στους Ρώσους μετόχους μια νέα εμπειρία στη διαχείριση της ασφάλειας των πτήσεων.

«Αυτό είναι μάλλον ένα σχολείο παρά μια επιχείρηση», σημείωσε.

Η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας S7 Natalia Fileva είπε ότι η εταιρεία έψαχνε για ένα περιουσιακό στοιχείο στην Ευρώπη, κοντά στη Ρωσία.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας είχαν δηλώσει ότι η S7 εξέταζε τη δυνατότητα να εισέλθουν σε μια από τις κυπριακές αεροπορικές εταιρείες, χωρίς να κατονομαστεί το όνομα του αερομεταφορέα.

Ο κ. Filev είπε επίσης ότι η ίδρυση εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο δύσκολη από ό, τι πίστευε αρχικά.

«Είχαμε προγραμματίσει να ξεκινήσουμε πτήσεις την Άνοιξη, αλλά υποτιμήσαμε την πολυπλοκότητα και τη σοβαρότητα των ευρωπαϊκών αρχών πολιτικής αεροπορίας. Νομίζαμε ότι τα γνωρίζαμε όλα και θα κάναμε τα πάντα γρήγορα», αλλά ήταν διαφορετικά τα πράγματα, πρόσθεσε Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ