2016-03-03 12:45:44
Φωτογραφία για H έκκληση του Τουσκ στους πρόσφυγες: Μην έρχεστε στην Ευρώπη...
Έκκληση προς όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες να μην έρθουν στην Ευρώπη απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τουσκ εξέφρασε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «το να φύγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα». Η Ελλάδα είναι μέλος της Σένγκεν και της Ευρώπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε.

«Να αποφύγουμε τις διχόνοιες καθώς δεν μας φέρνουν κοντύτερα σε μία λύση», ανέφερε, επίσης, ενώ υπογράμμισε πως «οι μονομερείς ενέργειες κάνουν κακό στο ευρωπαϊκό πνεύμα της αλληλεγγύης».

«Θέλω να κάνω έκκληση προς όλους τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες από όπου και αν είστε. Μην έρθετε στην Ευρώπη, μην πιστέψετε τους διακινητές, μη θέσετε σε κίνδυνο τις ζωές σας», επισήμανε επίσης ο κ. Τουσκ.

«Η Ελλάδα δεν θα είναι μία χώρα transit», σημείωσε, επίσης.

«Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, δεν θα την αφήσει μόνη της» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι η κατάσταση στη δυτική διαδρομή των Βαλκανίων είναι δραματική και πρέπει η ΕΕ να ενεργήσει αποφασιστικά, ενώ σημείωσε ότι ειδικά στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη, με τη συνεχή ροή μεταναστών και προσφύγων και γι' αυτό θα ταξιδέψει άμεσα στην Τουρκία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ