2016-03-03 14:27:10
Φωτογραφία για Η Τουρκία φτιάχνει σώμα της αστυνομίας για να πατάξει τη λαθρομετανάστευση και την παράνομη διακίνηση ανθρώπων...
Ειδικό αστυνομικό σώμα κατά της λαθρομετανάστευσης και του ανθρώπινου εμπορίου ετοιμάζει η Τουρκία μετά την πίεση από τους Ευρωπαίους για να μειωθούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ που επικαλείται πηγές του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η Άγκυρα αποφάσισε να συγκροτήσει ειδικό σώμα, με 3.000 αστυνομικούς που θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ανθρώπινου εμπορείου.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα γράφει ότι ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά ήδη ενέκρινε τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής διεύθυνσης που αναμένεται να είναι έτοιμη προς λειτουργία εντός του μηνός.

Η νέα αυτή υπηρεσία που θα έχει έδρα την Άγκυρα και θα διατηρεί τμήματα σε μεθοριακές πόλεις της Τουρκίας στις νοτιοανατολικές περιοχές και στα δυτικά παράλια της χώρας, θα συνεργάζεται στενά με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μεταναστών και την τουρκική ακτοφυλακή.

Επικαλούμενη δηλώσεις υψηλά ιστάμενης πηγής του υπουργείου Εσωτερικών, η εφημερίδα αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πως το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης δε μπορεί να αντιμετωπιστεί από κάθε κράτος ξεχωριστά, χρειάζεται καλά σχεδιασμένες και οργανωμένες κοινές επιχειρήσεις με άλλα κράτη.

Ως εκ τούτου, αναφέρει η πηγή, η Τουρκία από το 2016 άρχισε να συνεργάζεται με τις αστυνομίες άλλων χωρών, όπως της Γερμανίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ