2016-03-03 14:14:34
Φωτογραφία για FAZ: Να μην εγκαταλειφθεί η Αθήνα στην τύχη της...
«Η Ελλάδα δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια», σημειώνει σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με τίτλο «Να μην εγκαταλειφθεί η Αθήνα στην τύχη της» η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

H εφημερίδα της Φραγκφούρτης προσθέτει: «Για αρκετούς μήνες η ελληνική κυβέρνηση προωθούσε προς τα βόρεια τους πρόσφυγες χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις διαμαρτυρίες άλλων χωρών. Παρόλα αυτά όμως είναι χωρίς προηγούμενο οι διαφωνίες για την ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική να λαμβάνουν χώρα στην πλάτη μιας, ήδη εξασθενημένης, χώρας-μέλους. (…) Πολύ σωστά η Κομισιόν προτίθεται να βοηθήσει στην ανακούφιση των προσφύγων. Θεμελιώδη ερωτήματα παραμένουν ωστόσο αναπάντητα: Θα επωμιστεί η Ελλάδα την αναποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής; Είναι δυνατόν να οδηγηθεί συνειδητά στην αποτυχία μια χώρα που κρατήθηκε ύστερα από μεγάλες προσπάθειες των εταίρων στο ευρώ; Σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι απαντήσουν “ναι“ στα ερωτήματα αυτά, τότε η ΕΕ δεν θα έχει λαμπρό μέλλον».


H εφημερίδα Hamburger Abendblatt, σύμφωνα με τη Deutsche Welle διακρίνει αλλαγή στάσης της Άγκελα Μέρκελ στην προσφυγική της πολιτική. Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Η καγκελάριος αντιδρά σε όσα συμβαίνουν στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ διαφορετικά από ό,τι μισό χρόνο πριν. Τότε επέτρεψε σε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονταν “εγκλωβισμένοι“ στην Ουγγαρία να έρθουν στη Γερμανία. Τώρα όμως η Άγκελα Μέρκελ τηρεί σκληρή στάση. Δεν αποκλείεται η κλιμάκωση της κατάστασης στην Ειδομένη να επιταχύνει εν τέλει μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ