2016-03-03 22:09:51
Φωτογραφία για Οργισμένοι με τον Κουρουμπλή οι Επιστημονικοί Φορείς
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου 

- Virus.com.gr

Έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των επιστημονικών φορέων έχει προκαλέσει μια φράση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας», στο πλαίσιο συνέντευξής του σε γερμανική εφημερίδα.

Η προκλητική διατύπωση αφορούσε την μάλλον ειρωνική προτροπή του προς τους ελεύθερους επαγγελματίες που διαδηλώνουν ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό, τη στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που δεν έχει διαψευστεί, ο Π. Κουρουμπλής φέρεται να είπε: «καλά κάνουν και κατεβαίνουν στο δρόμο. Είναι καλό για εκείνους, να χάσουν και μερικά κιλά». Όπως ήταν αναμενόμενο, η φράση έγινε βούκινο, προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις.

Ως «απαξιωτικούς» και λυπηρούς σχολίασε τους χαρακτηρισμούς ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), Αθανάσιος Κατσίκης.


«Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών αποδεικνύει ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ακόμη τους λόγους οι οποίοι οδηγούν τους κλάδους μας στους δρόμους, ενώ δικαιώνει την απόφαση των επικεφαλής των επιστημονικών φορέων να αποσυρθούν από τον δήθεν διάλογο με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο» τονίζει χαρακτηριστικά.«Οι οδοντίατροι όλης της χώρας διαμηνύουν στον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την κυβέρνηση ότι δεν διαδηλώνουν για να χάσουν κιλά, αλλά για να περιφρουρήσουν το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, των ανασφάλιστων και των ασφαλισμένων της χώρας μας σε ποιοτική και οργανωμένη οδοντιατρική περίθαλψη, καθώς και για το δικαίωμα των οδοντιάτρων να ζουν αξιοπρεπώς από το επάγγελμά τους, χωρίς το κράτος να δημεύει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους, με τις ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση» προσθέτει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος κάνει λόγο για «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ανάξιους σχολιασμού».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από ορισμένα κόμματα, ενώ μετά το σάλο που προκλήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών με δηλώσεις του σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για χιούμορ στο πλαίσιο μιας προσωπικής συζήτησης με το Γερμανό δημοσιογράφο.

«Δεν έχω πει τίποτε περισσότερο και την ίδια κουβέντα έχω πει και το 1980, όταν μας κάλεσε κάποτε, τους τυφλούς, ο Ράλλης, σε μια κινητοποίηση, στις 6 Δεκεμβρίου, παρουσία και 4-5 βουλευτών όλων των κομμάτων. Που μου λέει ο Ράλλης ‘κάνετε και πορείες’ και απάντησα ‘καλό είναι που κάνουμε και πορείες, χάνουμε και κανένα κιλό’. Κάναμε λοιπόν ένα χιούμορ και το ερμήνευσαν τώρα» ισχυρίστηκε ο κ. Κουρουμπλής. «Ξεχνάνε όμως πόσες φορές, όταν χρειάστηκαν στήριξη στη Βουλή, ποιος την έκανε» κατέληξε.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ