2016-03-04 13:52:28
Φωτογραφία για Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ για το προσφυγικό...
Παρίσι και Βερολίνο προσπαθούν να καταλήξουν σε μια κοινή στάση προκειμένου να πείσουν τους εταίρους τους να δεσμευθούν για μια συντονισμένη απάντηση στην προσφυγική κρίση

Με τη Γερμανίδα καγκελάριο συναντάται αυτή την ώρα ο Γάλλος πρόεδρος στο Παρίσι, ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Ο Φρανσουά Ολάντ υποδέχτηκε υπό βροχή την Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο των Ηλυσίων σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια κοινή στάση προκειμένου να πείσουν τους εταίρους τους να δεσμευθούν για μια συντονισμένη απάντηση στην προσφυγική κρίση που απειλεί τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρίσι και Βερολίνο επιδιώκουν να πιέσουν την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τον έλεγχο του εδάφους της, που αποτελεί πέρασμα προς την Ελλάδα, την επανεισδοχή των μεταναστών που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου και την επιτήρηση των συνόρων της. Η Τουρκία οφείλει επίσης, σύμφωνα με το Παρίσι, να βελτιώσει τις υποδομές υποδοχής με αντάλλαγμα το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το Μέγαρο των Ηλυσίων, Μέρκελ και Ολάντ είχαν επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το τσίκνησαν χθες στην 88 ΣΔΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το τσίκνησαν χθες στην 88 ΣΔΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ