2016-03-04 13:49:14
Φωτογραφία για Ασπιρίνη και κατά του καρκίνου: Τι έδειξαν οι μελέτες
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ασπιρίνη σε συστηματική βάση, παρουσιάζουν... σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ειδικά στο γαστρεντερικό σωλήνα και το έντερο, σύμφωνα με νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων που παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση «Journal of the American Medical Association (JAMA) Oncology» και συστήνουν πως η ασπιρίνη θα πρέπει να συνοδεύει και όχι να αντικαθιστά, ήδη αποδεδειγμένες μεθόδους που προβλέπουν την εμφάνιση καρκίνου, όπως είναι η κολονοσκόπηση.

«Τώρα μπορούμε να συστήνουμε στους ανθρώπους να εξετάζουν και το ενδεχόμενο κατανάλωσης ασπιρίνης για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο, ειδικά για όσους την καταναλώνουν ήδη συστηματικά και για άλλους λόγους, όπως οι καρδιακές ασθένειες», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Άντριου Τσαν από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.


«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η χρήση ασπιρίνης μπορεί να οδηγεί σε σημαντικά μειωμένους καρκίνους του εντέρου, πέρα από εκείνους που προβλέπονται μέσω των εξετάσεων», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα 32 ετών από περίπου 136.000 νοσοκόμους και επαγγελματίες της υγείας. Όσοι έπαιρναν είτε την κανονική ασπιρίνη, είτε την πιο ελαφριά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα εμφάνισαν κατά 3% χαμηλότερο κίνδυνο οποιουδήποτε καρκίνου. Το όφελος από την χρήση ασπιρίνης εμφανίζεται μετά από τουλάχιστον πέντε έτη συστηματικής χρήσης, τονίζουν οι μελετητές και στην περίπτωση του καρκίνου του εντέρου ή του γαστρικού σωλήνα οι πιθανότητες μη εμφάνισης αυξάνονται στο 19% και το 15% αντίστοιχα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ