2016-03-04 19:47:14
Φωτογραφία για Η διαδικασία χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος πριν τη λήψη πτυχίου από την Ιατρική
Μόνον από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοιτούν κάθε χρόνο περί τους 300 με 350 φοιτητές, πολλοί από τους οποίους ασκούν το επάγγελμα στο εξωτερικό.

ΙΑΤRONET.GR

Με μία απλή βεβαίωση περάτωσης των σπουδών από το Πανεπιστήμιο, μπορεί να χορηγηθεί βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος σε νέους γιατρούς.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, είναι ότι – μετά τη λήψη του πτυχίου – ο ενδιαφερόμενος γιατρός θα πρέπει να προσκομίσει το αντίγραφο, ώστε να είναι πλήρης ο φάκελος του.

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε εγκύκλιό του προς τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας.

Επικαλούμενος τις διατάξεις του άρθρου 33 παρ.12 του νόμου 4009 του 2011, ο κ. Πολάκης αναφέρει πως ο φοιτητής ολοκληρώνει τις σπουδές του και του απονέμεται τίτλος σπουδών όταν εξεταστεί επιτυχώς στα μαθήματα που προβλέπονται από το Πρόγραμμα Σπουδών και συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων.


Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (366/1994) και σε εφαρμογή προϊσχύσαντος νόμου (1268/1982), ο φοιτητής καθίσταται πτυχιούχος από την ημερομηνία κατά την οποία ο αρμόδιος εξεταστής του τελευταίου απαιτούμενου για τη λήψη του πτυχίου του μαθήματος βεβαιώνει ότι εξετάστηκε επιτυχώς στο μάθημα αυτό.

Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι ο φοιτητής έχει συγκεντρώσει τον προβλεπόμενο από το πρόγραμμα αυτό αριθμό διδακτικών μονάδων.

Απόφοιτοι

Από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοιτούν κάθε χρόνο περί τους 300 με 350 φοιτητές, πολλοί από τους οποίους ασκούν το επάγγελμα εκτός Ελλάδας.

Περίπου το 80% των πτυχιούχων της Σχολής ζήτησαν και έλαβαν βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας για χρήση στο εξωτερικό.

Εκτιμάται πως ένας στους τρεις αποφοίτους της Ιατρικής φεύγει στο εξωτερικό μετά τη λήψη του πτυχίου του.
ΔΗΜ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ