2016-03-05 11:55:34
Φωτογραφία για Ακόμη και κάτω από τους κόφτες θα πέσουν τα γενόσημα στην νέα ανατιμολόγηση !
Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Κρίσιμο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει στην πρώτη ανατομιλόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων για το 2016 ο κανόνας του "μέσου όρου των τριών (γνωστών) χαμηλοτέρων τιμών της Ε.Ε.", και μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει δραματικά τις νέες τιμές των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Συγκεκριμένα, με τον κανόνα του "μέσου όρου των τριών (γνωστών) χαμηλοτέρων τιμών της Ε.Ε." τα γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι καταδικασμένα να δουν τις τιμές τους να μειώνονται ακόμη και κάτω από τα θεσμοθετημένα για αυτήν την ανατιμολόγηση κατώτερα όρια τιμών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο μέσος όρος των τριών (γνωστών) χαμηλοτέρων τιμών της Ε.Ε. βρίσκεται χαμηλότερα από τα κατώτερα όρια μειώσεων στις τιμές των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Με άλλα λόγια, ένα γενόσημο φαρμακευτικό σκευάσμα θα λαμβάνει τον μέσο όρο των τριών (γνωστών) χαμηλοτέρων τιμών της Ε.Ε., στην περίπτωση κατά την οποία αυτός ο μέσος όρος είναι χαμηλότερος από τα κατώτερα όρια για τις μειώσεις στις τιμές των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων.


Αν συνδυάσει κανείς τα ως άνω δεδομένα με την αποκάλυψη στην οποία προέβη λίαν προσφάτως το ygeia360.gr, σύμφωνα με την οποία οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες προχωρούν πανευρωπαϊκά σε εθελούσια στρατηγική μείωση τιμών για τα off patent φαρμακευτικά σκευάσματά τους, καταλαβαίνει ο καθένας ότι η προσεχής πρώτη ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων για το 2016 μπορεί να αποτελέσει ακόμη και το πρόωρο βατερλό για τις τιμές των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων...
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ